Supportrarna till klubbarna i Superettan är flitiga på att deltaga i Svensk Elitfotbolls och OBOS tävling Tippa omgången. Just nu toppar Degerfors supportrar listan över de som haft flest antal rätt i tävlingen.
– Det är jämnt i tabelltoppen. Det kommer bli en prestigekamp in i det sista, säger Christian Alehagen på OBOS, som stöttar Svensk Elitfotboll.

Tävlingen möjliggör för klubbarna i Superettan att engagera sina supportrar i samband med match. Inför varje omgång kan supportrar tippa alla matcher och efter det räknas en tabell ut baserad på ett snitt av andel rätt per omgång varje klubbs specifika supportrar har haft. Utöver det delas också individuella priser ut till de supportrar som tippat allra bäst.

OBOS som utvecklar bostäder i hela Sverige är en stor sponsor till svensk elitfotboll både på dam- och herrsidan. Under en säsong då fansen inte fått chansen att stötta sina lag på plats ville man erbjuda andra sätt att engagera sig och valde därför att införskaffa licenser till alla klubbar i Superettan i SocialCee, ett verktyg för digitala kampanjer som man har goda erfarenheter av från OBOS–ligan i Norge, samt att, utöver att erbjuda priser till både tävlingsdeltagare och klubbar, ta en aktiv roll i initierandet av Tippa Omgången.

– Vi tycker att Tippa omgången är ett bra sätt att aktivera oss. Det för oss närmare sporten. Tävlingen knyter väl an till OBOS verksamhet då det har en vänskaplig och lättsamt ton – precis som det ska vara grannar emellan i ett bostadsområde. Vi får en direktkontakt med de fotbollsintresserade och det höjer kännedomen om vilka vi är.

Degerfors IF toppar just nu tabellen i Superettan. Det är också den klubbens supportrar som har haft flest andel rätt under säsongens Tippa omgången, tätt följda av Halmstads BK. Därefter jagar IK Brages, AFC Eskilstunas och GAIS supportrar.

Topplistan – andel rätt:
42.98% Degerfors IF
42.12% Halmstads BK
41.89% IK Brage
40.80% AFC Eskilstuna
40.71% GAIS

Tillsammans med klubbarna presenterar OBOS även möjligheten att rösta fram matchens lirare från båda lagen i varje match med chans att vinna fina priser

Läs mer om Tippa omgången här

Fakta Tippa omgången:
Klubbarnas supportrar röstar på hur de tror att matcherna i varje omgång ska sluta. Superettans presenting partner OBOS lottar ut 16 stycken signerade ligabollar från SELECT varje omgång i Superettan. En ligaboll per klubb lottas ut bland de supportrar till respektive klubb som tippat flest rätt i omgången.  

Det ackumulerade snittresultatet över säsongen presenteras i en tabell. För att kvalificera sig för priser i tävlingen behöver man ha uppnått minst 15 tippade omgångar. Endast resultaten från deltagarnas 15 bäst tippade omgångar räknas i sluttävlingen. 

OBOS delar ut följande priser till de bästa individuella deltagarna i slutet av säsongen:

1:a pris – 5 000:- i presentkort/värdebevis från din klubb
2:a-5:e pris – 3 000:- i presentkort/värdebevis från din klubb
6:e-20:e pris – 2 000:- i presentkort/värdebevis från din klubb

Genom att tippa bidrar tipparen också till sin klubb, som deltar i en säsongstävling klubbarna emellan. Snittresultatet av supportrarnas tips varje omgång ackumuleras i en tabell som prisar fyra klubbar efter säsongen. Den klubb med högst snittresultat ackumulerat bland supportrarna i tabellen vinner följande från OBOS:

1:a pris – 50 000:- till din favoritklubb
2:a pris – 25 000:- till din favoritklubb
3-4:e pris – 15 000:- till din favoritklubb

2020 är första säsongen med Tippa omgången i Superettan.