Allsvenskan närmar sig sitt slut och den sista utmärkelsen till Månadens spelare för säsongen ska delas ut. I oktober är det uteslutande spelare från Östersund och Malmö som gör upp om priset.

Malmös starka oktober med SM-guld som kronan på verket och Östersunds starka månad i jakten på kommande Europaplatser har betalat av sig även när Månadens spelare ska utses.

Juryn bestående av samtliga allsvenskans lagkaptener och utvalda sportjournalister har röstat fram två spelare från Östersund och en från Malmö till kandidater att vinna Månadens spelare i Allsvenskans i oktober.

Finalister oktober:
Fouad Bachirou, Östersunds FK
Anders Christiansen, Malmö FF
Saman Ghoddos, Östersunds FK

Den spelare som fått flest röster av juryn och följaktligen också blir vinnare av Månadens spelare i oktober avslöjas i C Mores sändningar från den avslutande omgången i Allsvenskan på söndag.

Utöver äran så får vinnaren också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubben.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores första sändning av Fotbollssöndag eller Fotbollsmåndag varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Tidigare vinnare 2017: 
April: Kingsley Sarfo, IK Sirius
Maj: Niclas Eliasson, IFK Norrköping
Juli: Simon Lundevall, IF Elfsborg
Augusti: Ahmed Yasin, BK Häcken
September: Kim Källström, Djurgården