OBOS koncernchef Daniel Körberg Siraj var en av 153 deltagare på Nätverksarenan 2023. Under den första dagens konfererande så pratade Körberg Siraj om OBOS samarbete med idrotten – en hållbar framgång för både affär som samhälle.
– För oss är fotbollen en väg in att träffa vanliga människor, att vara med och bygga samhället från grunden med, menar Körberg Siraj.

Deltagarna fick ta del av ett varierat innehåll av föreläsare bestående av Svensk Elitfotbolls egna personal men också representanter från klubb och partners samt utomstående företagsrepresentanter från Nederländerna. När det var OBOS tur så berättade Daniel Körberg Siraj om att OBOS vill bygga framtidens samhälle genom att uppfylla bostadsdrömmar, och att fotbollen är en viktig spelare i det här.

– Vi vill vara med och stötta föreningar och den enskilde individen men också vara med och bygga den här drömmen som driver mycket av de ambitioner som unga har. Fotbollen är ett ställe som är ganska jämlikt. Det finns möjligheter för många oavsett vilken bakgrund du har. Det är ett enkelt val att samarbeta med fotbollen. Kan vi vara med och stötta den resan så är vi väldigt nöjda med det, menar Körberg Siraj.

OBOS är idag presenting partner för Superettan när det gäller herrelitfotbollen i Sverige engagerar sig också i damfotbollen i Sverige samt också stort i hemlandet Norge.
– Vi har ju lite mer resurser, en bättre historik och ett mer välkänt varumärke i Norge än i Sverige men jag hoppas att vi med ett steg i taget lyckas nå samma status i det svenska samhället som i det norska.

– Vi är jättenöjda med vårt engagemang i Sverige så här långt. Vi startade ju med OBOS Damallsvenskan, sedan Superettan och nu Allsvenskan. Men vi har också kommit ut lokalt och jobbat på gräsrotsnivå men lokala föreningar och verkligen fått möta vanliga enkla människor. Det är det jag som vd, och enkel människa, brinner för, att få vara med och lyfta andra enkla människor och ge dem en bättre vardag. Glädje, gemenskap och kanske även väcka en och annan dröm som vi alla människor behöver känna att vi har.

På Nätverksarenan fick OBOS och alla deltagare möjligheten att möta ligorna Allsvenskan och Superettan, men också alla klubbar, partners och intressenter runt elitfotbollen i Sverige.

– Det är jättespännande att vara här. Jag gillade att höra om den resan som elitfotbollen i Sverige har gjort och om den kommande digitala satsningen som man bara börjat på. Och så är det alltid roligt att höra partners prata om fotboll. Det är kärleken till fotbollen som driver fotbollen och så bygger vi samhällsansvar runt det. Det var också det som jag ville säga med min presentationen, att hur vi lyfter in samhällsansvar i fotbollens värld.

– Nätverkandet är otroligt viktigt, det är så vi kan utveckla nya idéer. Att träffas så här är viktigt både för klubbarna och oss som sponsorer, avslutar Daniel Kjörberg Siraj.

Läs mer om Nätverksarenan 2023 här.