Tony Ernst lämnar efter tre år sin post som ordförande i Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) och ersätts av den tidigare vice ordförandens Sofia Bohlin.
– Vi gratulerar Sofia och hälsar henne välkommen till jobbet med att fortsätta utveckla det utmärkta samarbete som byggts upp, säger Mats Enquist, Generalsekreterare i Svensk Elitfotboll.

Sofia Bohlin tackar för förtroendet och är glad över medlemmarnas förtroende.

– Jag är väldigt glad men främst tacksam för förtroendet jag fått av årsmötet att få leda SFSU:s styrelses arbete framåt under 2016. Vi har nu en styrelse med sju nya personer och en ny ordförande, så det blir en start bara med att börja lära känna varandra. säger Sofia Bohlin till Svensk Elitfotboll.

Sofia Bohlin har tidigare jobbat med arrangemang runt IFK Göteborg och supporterföreningen Änglarna i tre år och har god koll på SFSU där hon senaste året var Vice Ordförande.
– SFSU har ju de senaste åren och då speciellt tack vare Tony Ernst fantastiska insats växt sig otroligt stark och nu blivit en självklar del av svensk fotboll. Den relation som växt fram mellan SFSU och SEF är otroligt viktig för de båda föreningarna så det finns stort fokus på att vårda och utveckla den. Så att nu axla rollen som ordförande blir då utmaning, men en utmaning jag ser fram emot.

Tony Ernst var inte ensam att lämna SFSU. Inför årsmötet i Norrköping i helgen så hade flera mångåriga styrelseledamöter valt att lämna styrelsen inför 2016. Bland annat Lena Gustafson Wiberg men också Susanne Lundberg, Mattias Arvidsson, Fredrik Ekström, Siri Jonsson Montin och Michael Andersson. Tony Ernsts arbete med de övriga i styrelsen har satt SFSU på kartan och Mats Enquist plus hela Svensk Elitfotboll önskar honom, och övriga avgående styrelsemedlemmar, lycka till framtiden.

– Tony har varit en mycket stark och enande röst för supportrarna. SEF och SFSU har tagit stora gemensamma steg framåt för fotbollens och supportrarnas bästa. Det är inte alltid enkelt, vi är inte alltid överens om allt – men med stor respekt och ödmjukhet för varandra har dialogen mellan oss utvecklats. Tony, Lena Gustavsson Wiberg, Lars-Christer Olsson och jag har alltid kunnat prata direkt med varandra, från de regelbundna Cafémöten Tony och Lars-Christer haft – till mer direkta och akuta frågor som kunnat tas direkt i möte eller telefon. Mycket gott har kommit ur det, säger Mats Enquist.

SFSU:s nya organisation med Sofia Bohlin i spetsen, ser fram emot att driva jobbet framåt 2016.
– Min förhoppning med SFSUs arbete 2016 är att kunna utveckla den interna verksamheten och dess struktur, speciellt med fokus på att stärka relationen mellan styrelsen och medlemmarna. Samtidigt som vi ska arbeta med de fokusområden årsmötet satt för det kommande året. Under helgen i Norrköping har drygt 25 medlemföreningar deltagit med stort intresse och engagemang, detta är fantastiskt så vi märker att det finns mycket energi och kraft inför 2016 vilket känns underbart, säger Sofia Bohlin.

Svensk Elitfotboll önskar också Sofia Bohlin lycka till och ser fram emot en fortsatt god och utvecklande dialog med SFSU.

Fakta SFSU:
* Bildades 2008
* Representerar supportrarnas röst i frågor som rör svensk fotboll och svensk supporterkultur

Nya styrelsen:
Ordförande:
Sofia Bohlin, IFK Göteborg (nyval)
Ordinarie ledamöter på två år:
Ludde Frishammar, Djurgårdens IF (nyval)
Åsa Wendin, Malmö FF
Dan Ekberg, Helsingborgs IF (nyval)

Ordinarie ledamöter på ett år:
Maria Lemberg, Hammarby IF (fyllnadsval)
Axel Granath, AIK (fyllnadsval)
Jesper ”Fjärås” Uhlén, Halmstad BK (fyllnadsval)

Suppleanter:
Jonas Larsson, Gefle IF (omval)
Felix Jonsson, Örgryte IS (nyval)
Viktor Olsson, Malmö FF (nyval)