Svenska Fotbollförbundet har beslutat att de elitförberedande tävlingarna Nationella P16 serien, P17 Allsvenskan och P19 Allsvenskan kan genomföras och starta den 1 juni.

Efter det att Folkhälsomyndigheten den 12 maj meddelade att deras föreskrifter kommer att justeras den 1 juni har Förbundsstyrelsen beslutat att tävlingsmatcherna inom nämnda serier samt för division 1, damer, division 2 och 3, herrar, samt de elitförberedande tävlingarna F17 och F19 kan genomföras från och med den 1 juni.

För att i enlighet med Folkhälsomyndighetens intentioner begränsa antalet matcher som spelas men samtidigt bibehålla möjligheten att genomföra de nämnda tävlingarna i form av dubbelmöten, kommer varje lag som deltar i tävlingarna inte få genomföra fler än 16 seriematcher per lag under perioden juni – augusti. Detta under förutsättning att restriktionerna inte förändras.

Dessutom ska de deltagande lagen förhålla sig till SvFF:s uppdaterade riktlinjer rörande bland annat resor till och från matcherna. 

SvFF är medvetna om att det kan förekomma regionala restriktioner som försvårar möjligheten att genomföra tävlingsmatcher inom de berörda tävlingarna från och med den 1 juni. SvFF:s Tävlingsavdelning genomför just nu en kartläggning av de regionala förutsättningarna.

Läs SvFF:s beslut om uppstart här