Hammarby IF med Rami ”Raminho” Hijazi, Joakim ”Blomman” Blom och Elias ”Superniner99” Lindström vann igår eAllsvenskans femte och sista event av grundserien, efter att ha besegrat turneringens överraskningslag IK Sirius med totalt 5-1 i final. 

Vinsten innebär att klubben kvitterar ut 15.000kr och sin andra eventseger för säsongen. Med det tangerar man AIK i eventsegrar, och gick förbi Malmö FF, som vann säsongens första event tillbaka i november.

Hammarby IF gick obesegrade genom hela det femte eventet, en svit som innebar vinster mot IFK Värnamo (4-1), AFC Eskilstuna (5-4), IFK Göteborg (8-7), IK Sirius (5-3) och så till sist IK Sirius igen (5-1). 

IK Sirius gjorde sin främsta eventprestation under säsongen, och skickade ut högre rankade lag som Malmö FF och Degerfors IF på resan mot final.

Sluttabell
Med grundserien färdigspelad efter fem event så är det AIK som placerar sig på första plats, och med det går in i slutspelet som högsta rank. De sex främsta lagen är direktkvalificerade till slutspelet den 6 maj, där de fyra främsta har en extra fördel av att kunna förlora en match i första rundan utan att åka ut.

För lagen på plats 7-10 väntar nu playoffspel tisdag 4 april, där de spelar i kampen om de två sista slutspelsplatserna.

Slutspel
eAllsvenskans slutspel där en slutgiltig mästare ska krönas, avgörs lördag 6 maj i Nordstan i Göteborg. 

– I slutspelets första omgång kommer AIK ställas mot IFK Göteborg och Malmö FF mot Hammarby IF. Vinnarna där går direkt till semifinal, förlorarna kommer att få en ny chans att spela till sig en semifinalplats.

– AFC Eskilstuna ställs mot det lägst rankade laget som tar sig vidare från Playoff, Degerfors IF möter det högst rankade. Vinnarna av dessa två matcher kommer sedan ställas mot förlorarna mellan AIK/IFK Göteborg samt Malmö FF/Hammarby IF.

– Alla matchserier i slutspelet avgörs likt som i grundserien i Bäst av 2 matcher, förutom i den helt avgörande finalen som spelas i Bäst av 3 matcher.

Mer information om slutspelet i Göteborg återfinns här.

eAllsvenskan Säsong 5 – Format
eAllsvenskan spelas denna femte säsong med ett helt nytt format, med fristående event (totalt fem delevent) som avgörs i ett Double Elimination-upplägg (två förluster och man är ute), där lagen dels tävlar om att vinna det specifika eventet och belönas för det, samtidigt som de samlar poäng för att placera sig högt i tabellen för att kvalificera sig till slutspelet i vår.