Jonas Eriksson kommer representera Sverige som huvuddomare i sommarens EM i Frankrike, det har varit klart sedan december. Nu är även hans team på fem andra svenska domare presenterat. 

Domarna som tillkommer är Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark, Mehmet Culum, Stefan Johannesson och Markus Strömbergsson. Klasenius, Wärnmark och Culum kommer alla att jobba som assisterande domare i Frankrike medan Johannesson och Strömbergsson kommer vara målområdesdomare.

I en intervju med Svensk Elitfotboll före årsskiftet så säger Jonas Eriksson att drömmen är att få döma en stor mästerskapsfinal. Kanske blir det i sommarens EM som drömmen blir sann.
– Det är klart det är finalen som den tävlingsmänniska jag är. Man vill alltid nå så långt som möjligt. Men i förra EM gjorde jag två matcher i gruppspelet men fick ändå ingen match i slutspelet. Så det första målet är att göra en slutspelsmatch. EM är nu en mycket större turnering, fler matcher och så vidare. Fram till dess är det Champions League. Jag dömde en semifinal 2014, och en semifinal 2015, så det är klart att det ligger en dröm för mig och mina kollegor att nå finalen. Men dit är det så många matcher, så många beslut, så mycket politik, men drömmar ska man ha. Om man inte har drömmar så är det svårt att nå dom.

EM i Frankrike startar den 10 juni och pågår till den 10 juli.
Se domarteamen här

Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån