Det är inte bara på fotbollsplanen som det roliga börjar i helgen. Mobilappen Fotbollskampen tar också avstamp mot en spännande frågekamp genom säsongen där den bästa spelaren, och det bästa laget, i höst utses och prisas i samband med Allsvenskans stora pris.
– Det här är en fantastisk chans att testa och visa sin kunskap inom svensk ligafotboll och samtidigt få äran för det, säger Madeleine Ödquist, Projektledare för Fotbollskampen på Svensk Elitfotboll.

Fotbollsfrågesporten kommer varje säsong att fortsätta, och se ut, precis som vanligt men skillnaden blir ett nytt tävlingsmoment där samtliga användare behåller sin statistik, men börjar om på noll poäng så att en vinnare ska kunna utses efter den ordinarie fotbollssäsongens slut. Fotbollskampens tabelletta kommer hyllas stort och få pris under Allsvenskans stora pris.
– Nu kan alla logga in och klicka på sitt favoritlag för att hjälpa sitt lag. Vi kommer kora den bästa fotbollskämpen och lyfta både tävlingen och den personer i våra, och våra partners, kanaler, säger Madeleine Ödquist.

Varje registrerad användare av fotbollskampen kan samtidigt som man spelar, även hjälpa sitt favoritlag i Allsvenskan eller Superettan till toppen i lagtävlingen genom att koppla laget till sin användarprofil. 10 procent av intäkterna kommer då gå till lagets ungdomsverksamhet.

De som spelar Fotbollskampen kommer att kunna följa sina resultat i en aktuell tabell och Svensk Elitfotboll, klubbarna i Allsvenskan och Superettan samt samarbetspartnerna Svenska Spel, C More och Svenska Fans kommer att skapa material och lyfta specifika användare och händelser i sina kanaler.

Fotbollskampen har i dag över 33 000 användare som med, eller utan, ett registrerat favoritlag utmanar andra personer i en fotbollsfrågesport. Totalt finns idag över 10 000 frågor i appen. 2015 spelades det över 300 000 matcher i Fotbollskampen och 2016 är förhoppningen en miljon matcher.
– Fotbollskampen är en app för fans av fans. Användarna fyller hela tiden på med nya, aktuella frågor och håller frågesporten fräsch.

Läs mer om Fotbollskampen här