Det svenska herrlandslaget ställer in sin traditionsenliga januariturné nästa år. Därmed blir det ingen samling i januari 2021.

Vanligtvis brukar herrlandslaget samlas under januari månad med spelare som främst är hemmahörande i Allsvenskan och de nordiska ligorna. Så blir inte fallet 2021.

På grund av Coronapandemin har bland annat Allsvenskan haft ett tätare spelschema med många matcher på kort tid och kommer även att avslutas senare än vanligt, 6 december. Förutsättningar som ger en större belastning på spelarna som hade varit aktuella för januariturnén.

På grund av rådande omständigheter har därmed Svenska Fotbollförbundet beslutat om att ställa in nästa års januariturné.

– Det är ett speciellt år med speciella förutsättningar. Med anledning av att Allsvenskan 2020 avslutas senare än vanligt vill klubbarna att spelarna får en viloperiod innan nästa års förberedelser drar igång. Vi har full förståelse för detta och med respekt för spelarna och deras klubbar väljer vi att ta en paus och inte åka på en januariturné den här gången så att spelarna istället kan återhämta sig ordentligt, säger förbundskapten Janne Andersson.

En ofrivillig paus 2021, men 2022 siktar herrlandslaget att återigen komma iväg på en januariturné.

– År 2022 planerar vi att köra som vanligt igen då januariturnén har varit väldigt bra och givande för oss och även varit positiv för våra spelare och i förlängningen även för deras klubbar, säger herrlandslagschef Stefan Pettersson.