eAllsvenskan är efter två månaders coronauppehåll tillbaka. Svensk Elitfotboll har fått klartecken från EA SPORTS att slutföra säsongen. Matcherna kommer att spelas på ett säkert sätt som förhindrar smittspridning.

eAllsvenskan tar vid där serien befann sig i samband med avbrottet på grund av coronapandemin, det vill säga i omgång två av fas 1 – det seedningsspel som pågår i totalt fyra omgångar inför gruppspel.  

Samtliga matcher i fas 1 spelas i bäst av fem. Samtliga matcher sänds precis som tidigare i klubbarnas egna kanaler.

Samtliga matcher i omgång två (spelas 1-2 juni):
Kalmar FF – Östers IF
Örebro SK – GIF Sundsvall
Hammarby IF – Västerås SK
Helsingborgs IF – IF Elfsborg
Norrby IF – Jönköpings Södra IF
AIK – Malmö FF
Degerfors IF – IFK Norrköping
AFC Eskilstuna – BK Häcken
IK Sirius – Örgryte IS
Trelleborgs FF – Djurgårdens IF

När eAllsvenskan tagit sig igenom de fyra seedningsomgångarna väntar precis som tidigare ett gruppspel á fyra grupper med fem lag i varje. Skillnaden nu är att det här var planerat att spelas under två dagar i studio , det ersätts det nu av onlinespel under flera speldagar. Allt sänds via eAllsvenskan Twitch/YouTube samt Dplay.

Topp två i varje grupp går vidare till slutspel. Finalen spelas live i studio lördagen den 4 juli.

Läs mer på eAllsvenskans hemsida

OM eALLSVENSKAN SÄSONG 2: 
• Ligan innehåller 20 klubbar
• Varje klubb representeras av minst två professionella FIFA-spelare 

Fas 1: Onlinespelet spelas i ett Swiss-format, i fyra omgångar med bäst av fem i varje. Inför första rundan sker en lottning om vem som möter vem, och i kommande omgångar matchas man mot en motståndare med liknande förutsättningar. Ett lag som vinner första rundan kommer att möta en annan vinnare, ett lag som förlorar kommer möta ett annat lag som förlorat o.s.v.. Varje spelare kommer att max kunna spela tre matcher i en omgång, och som mest två matcher i rad. 

Fas 2: I gruppspelet lottas sedan lagen in (utefter seedning från onlinespelet) i fyra olika grupper om fem lag i varje, där man möter alla lag I gruppen en gång. De två främsta i varje grupp går sedan vidare till finalspelet. Varje omgång består av två matcher (med två olika spelare). En totalvinst över två matcher ger tre poäng, vid lika ställning siffermässigt efter två matcher slutar det oavgjort med en poäng var.

Fas 3: De åtta bästa lagen går vidare till den stora finalen som spelas den 4 juli. Kvartsfinal och Semifinal spelas enligt samma upplägg som i Studiogruppspelet, i Finalen avgörs det i bäst av tre matcher.

• Vinnande lag blir svenska mästare eAllsvenskan 2020 och erhåller 200 000 kronor. eAllsvenskans totalt prispott uppgår till 400 000 kronor.

• eAllsvenskan kommer att spelas på EA SPORTS FIFA 20 på PlayStation 4 i FIFA Ultimate Team-läget. Under finalspel används så kallade superkonton där alla spelare i FUT-läget finns tillgängliga.