Efter mer än 30 år inom elitfotbollen så är det dags för Lars-Christer Olsson att tacka för sig. I samband med Svensk Elitfotbolls årsmöte så klev Lars-Christer av posten som ordförande för organsationen. SEF tackar Lars-Christer Olsson för den ovärderliga insats han gjort för svensk fotboll.

Lars-Christer Olsson tillträdde 2012 som ordförande i Svensk Elitfotboll och kliver nu efter nio år av sin post. Under de åren som Lars-Christer suttit som ordförande så har Svensk Elitfotboll tagit stora kliv framåt. Organisationen har vuxit stort samt även mångdubblat intäkterna till klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Som ett bevis på den insats som Lars-Christer Olsson gjort så blev han i samband med Svensk Elitfotbolls årsmöte invald som hedersordförande för organisationen. I samma stund blev Rose-Marie Frebran, Örebro, invald som hedersledamot i styrelsen.

Lars-Christer började sin fotbollskarriär i föreningarna Bjärreds IF och GIF Nike, det var startskottet för hans stora fotbollsintresse och alla de uppdrag han skulle komma att få inom fotbollen. Lars-Christer började jobba med fotboll 1979 som kanslichef på Skånes Fotbollförbund. 1990 utsågs han till Generalsekreterare för Svensk Elitfotboll men det varade inte mer än ett år tills han erbjöds jobbet som generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet av Lars-Åke Lagrell som då valts till ordförande.

I slutet av 90-talet genomförde Lennart Johansson och Gerd Aigner en stor organisationsreform inom UEFA och när den sattes i verket, år 2000, erbjöds Lars-Christer en tjänst på UEFA med ansvar för marknadsföring och de stora professionella tävlingarna som Champions League och EM för landslag. Från och med 2004 blev han högste verkställande tjänsteman i UEFA. 

Lars-Christer lämnade sedemera UEFA under uppmärksammade former. Lennart Johansson förlorade valet till FIFA-president mot Sepp Blatter och i svallvågorna av det så försvarade Lars-Christer Olsson Lennart Johansson offentligt och blev därefter mer eller mindre förkastad av organisationen. 

Vägen tillbaka började via Svensk Elitfotboll.

Med tanke på Lars-Christers karriär och stora erfarenheter inom fotbollsvärlden blev Svensk Elitfotboll oerhört glada när Lars-Christer 2012 kom tillbaka som ordförande i föreningen. I Svensk Elitfotboll har Lars-Christer Olsson, tillsammans med Generalsekreterare Mats Enquist, flyttat fram SEF:s positioner rejält på fotbollskartan och gett föreningen muskler som SEF aldrig tidigare haft. Sedan 2012 jobbar Svensk Elitfotboll med begreppet Nordens Bästa Liga, ett arbete som Lars-Christer Olsson var med och tog fram redan 2008.

Sedan 2016 har Lars-Christer Olsson även varit ordförande i den Europeiska ligaföreningen European Leagues, där alla professionella ligor är medlemmar, han är också 2:e vice ordförande i Svenska Fotbollförbundets styrelse och ingår även i UEFA:s exekutiva kommitté som representant för de Europeiska ligorna. Samtliga de posterna lämnar nu Lars-Christer.

På grund av pandemin så skjuts den stora avtackningen av Lars-Christer Olsson upp tills senare i höst, efter säsongens slut. Ny ordförande i Svensk Elitfotboll blir Jens T Andersson.