Inför 2018 bytte den officiella ligabollen för Allsvenskan och Superettan från SELECT skepnad – då den tidigare vita bollen blev gul. När årets boll nu sålts i butik under en tid så märks det tydligt att den nya gula färgen är populär.
 Bollen har en högre igenkänningsfaktor än tidigare, säger Richard Kjell, Country sales manager på SELECT.

Under 2018 har alla som tittat på fotboll i Allsvenskan eller Superettan lagt märke till den gula ligabollen som går som på ett snöre mellan spelarnas fötter. Drömmål har gjorts och rensningar dunkats iväg med den officiella ligabollen från SELECT.

Direkt efter match har åskådaren sedan kunnat gå till närmaste sportbutik och köpa sig sin egen ligaboll. Något som var nytt från och med förra året. Då såg butikschefer positivt på att få sälja den Allsvenska ligabollen, och i år har efterfrågan på den nya, gula, ligabollen varit än högre.

– Vi kan se hur årets boll sålt ut ur butik med en högre grad än förra året, säger Rickard Kjell, Country sales manager på SELECT och fortsätter.

– En av anledningarna som kedjorna betonar är att bollen har en högre igenkänningsfaktor än tidigare. Det blir lättare för konsumenten att känna igen bollen i butik efter att ha sett den på de Allsvenska arenorna.

Det är inte bara ute på gården eller på den lokala fotbollsplanen som vem som helst nu kan spela med den officiella ligabollen för Allsvenskan från SELECT, utan även i TV-spelet FIFA 18 från EA Sports.

När du spelar en match i Allsvenskan på FIFA 18 kan du alltså nu även spela med den officiella ligabollen. Ett smakprov på hur det kan se ut finns på SELECT Sveriges Instagram (länk)

Fakta ligabollen:
Den officiella ligabollen började att användas av samtliga lag i Allsvenskan och Superettan från och med säsongen 2017 och kommer initialt att användas i totalt fyra år. Bollen tillverkas och levereras av SELECT. SELECT tillhandahåller sedan tidigare officiella ligabollar till fem andra Europeiska ligor, bland annat Danska Alka Superliga sedan 2015, Belgiska Jupiter League sedan 2010 och till holländska Eredivise, under namnet Derbystar, sedan 2006.