I helgen avgörs Nordic Masters – turneringen där de bästa eSportlagen i Sverige, Norge och Danmark gör upp om titeln. Nordic Masters spelas i Jönköping i samband med Dreamhack Summer.

Sverige representeras av mästarna i eAllsvenskan Malmö FF och tvåan Örebro SK. De deltagande lagen delas in i två grupper där alla möter alla. Därefter väntar semifinaler och final. Samtliga matcher spelas på söndag. Totalvinnaren kan titulera sig mästare i Nordic Masters och erhåller 10 000 USD.

Grupp 1:
Malmö FF
Bröndby IF (Danmark)
Ranheim (Norge)

Grupp 2:
FC Köpenhamn (Danmark)
Vålerenga (Norge)
Örebro SK

Discovery är på plats och sänder turneringen i alla tre länderna via Dplay.

Skärmavbild 2019-06-14 kl. 08.51.31Skärmavbild 2019-06-14 kl. 08.51.34

Fakta Nordic Masters:
Sverige, Norge och Danmark ställer upp med sina två bästa FIFA-lag. Från Danmark kommer mästarna FC Köpenhamn och finalförlorarna Bröndby IF. Sverige representeras av mästarna Malmö FF och tvåan Örebro SK medan Vålerenga och Ranheim ställer upp för Norges räkning.

De sex deltagande lagen kommer att delas upp i två grupper. De två bästa lagen går till semifinal, och vinnarna där gör upp i finalen. Totalvinnaren kan titulera sig mästare i Nordic Masters och erhåller 10 000 USD.

Matcherna spelas den 16 juni i samband med Dreamhack Summer i Jönköping, som totalt pågår mellan 14-17 juni.

Varje match spelas i dubbelmöten där totalställning i båda matcherna avgör om det blir oavgjort. Matcherna spelas på PlayStation och i FUT-mode.

Discovery sänder turneringen i sina kanaler. Biljetter till att se Nordic Masters på plats går att hitta på dreamhack.com/summer.

Mer information kommer fortlöpande på eAllsvenskans hemsida.

Fakta Dreamhack:
DreamHack skapar underhållning för en ung digital generation. DreamHack grundades 1994 som ett lanparty, men har under de senaste 20 åren utvecklats till en digital festival för unga i Europa och Nordamerika. DreamHack-festivalerna bjuder på  esport i flera grenar, livemusik, utställningar, kreativa tävlingar, lanparty, cosplay och mycket mer. DreamHack är pionjärer inom esport och fortsätter att vara en av världens största producenter av esportinnehåll. Miljontals tittare följer DreamHacks sändningar varje år. Under 2018 välkomnade DreamHack över 310,000 besökare.

Mer information finns på dreamhack.com. DreamHack är en del av det ledande digitala underhållningsföretaget MTG. Mer information på mtg.com