Det blev Malmö FF som gick hela vägen och knep förstaplatsen när eAllsvenskans första event för säsongen avgjordes i Helsingborg under lördagen, anförda av veteranen Zackarias ”Zacke” Johansson och nyförvärvet från Danmark, Alen ”Arrow” Barakovic, uppbackade av Hugo ”Bouza” Borstam. 

I den avgörande finalduellen besegrade Malmö FF regerande mästarna IFK Göteborg med totalt 5-2, även om det krävdes den andra chansen efter att IFK Göteborg vann 3-2 i första mötet och gav skåningarna dagens första förlust.

Vägen till final gick annars via idel segrar för Malmö FF, även om det började lite knackigt i första mötet med IF Elfsborg, som man dock till sist kunde besegra med 6-5 totalt. Sedan följde 9-3-vinst mot Helsingborgs IF, 8-4-seger mot AIK och 6-4 vinst mot AFC Eskilstuna.

Med segern kammade Malmö FF hem eventprispotten på 15.000kr samt 10 poäng till tabellen, en bra start i jakten på att se till att hamna på en av de sex främsta platserna för att säkra en plats i slutspelet i vår. 

Alla resultat från eventet återfinns här

//

Total poängfördelning:

#1 – Malmö FF 10p
#2 – IFK Göteborg 6p
#3 – AFC Eskilstuna 5p
#4 – Degerfors IF 4p
#5 – AIK 3p
#6 – Trelleborgs FF 3p
#7 – IK Sirius 2p
#8 – Varbergs BoIS 2p
#9 – Helsingborgs IF 1p
#10 – Mjällby AIF 1p
#11 – Hammarby IF 1p
#12 – IF Elfsborg 1p
#13 – IFK Värnamo 0p

//

eAllsvenskan spelas denna femte säsong med ett helt nytt format, med fristående event som avgörs i ett Double Elimination-upplägg (två förluster och man är ute), där lagen dels tävlar om att vinna det specifika eventet och belönas för det, samtidigt som de samlar poäng för att placera sig högt i tabellen för att kvalificera sig till finalspelet i vår.