Malmö besegrade Elfsborg med 3-1 i U19-finalen och kan titulera sig Svenska Mästare, precis som klubbens a-lag. Finalen avgjordes med två snabba mål precis efter halvtidsvilan.
– Det gällde att sätta standarden direkt. Vi får Elfsborg dit vi vill. Vi följer matchplanen till fullo och vinner rätt enkelt till sist, säger Teddy Bergqvist.

Malmö var beredd på en tuff match mot ett obesegrat Elfsborg, och det var det också ineldningsvis. Men när MFF gjorde två snabba mål precis efter halvtidsvilan så dog matchen helt och Malmö kan utan större problem titulera sig mästare.
– De hade 27 raka utan förlust så vi var beredda på en tuff match, och det var det också. Elfsborg är alltid tuffa. Men efter 15 minuter då båda lagen kände på varandra så var vi klart bättre. Sett över 90 minuter så skapar de två chanser på oss. Vår försvarsinsats är klockren i dag och vi var även bättre offensivt och kunde ha gjort fler mål. Vi är så klart jättenöjda, summerar Malmös tränare Roland Larsson matchen.

Finalmatchen var länge jämn men när Teddy Bergqvist gav hemmalaget ledningen efter dryga halvtimmens spel så tog Malmö över mer och mer. Bergqvist tog hand om returen efter en hörna och placerade upp bollen högt bakom David Olsson i Elfsborgs mål.
– Jag hade fått i uppgift att leta luckor och bollen dimper ner framför fötterna på mig efter en hörna. Jag tar emot och väljer precision före kraft, säger en glad målskytt.

Efter halvtidsvilan small det till direkt. Isak Redzic styrde in returen efter en ny hörna och bara minuter efteråt sköt samme Redzic in 3-0 via en Elfsborgsförsvarare strax utanför straffområdet.

Elfsborg förmådde aldrig resa sig efter målet. Boråsarna hade en hel del boll men kom aldrig riktigt nära Malmös mål. Rami Kaibs genombrott på övertid var snyggt, då han tog sig förbi sin försvarare och sköt in bollen bakom Marko Johansson, men det var mest av akademisk betydelse. Malmö vinner rättvist med 3-1.
– Elfsborg kanske har mer boll men vi skapar mer, menar Bergqvist.

Hur firar ni det här?
– Jag firar med att åka med a-truppen till Gävle och sitta på bänken där.

Förlusten var Elfsborgs första och enda på hela säsongen. De båda möten mot Malmö i serien slutade båda 1-0 till Boråslaget men i finalen räckte Elfsborg inte till. Klubben får ta nya tag i U17-finalen mot Hammarby imorgon.

Matchfakta final U19:
Malmö FF – IF Elfsborg 3-1
Malmö IP
926 åskådare

Mål:
1-0 Teddy Bergqvist, min.31
2-0 Isak Redzic, min.46
3-0 Isak Redzic, min.49
3-1 Rami Kaib, min.91

Malmös lag:
Marko Johansson;
Truls Verngren, Dennis Hadzikadunic, Hugo Andersson, Anton Kralj;
Pavle Vagic, Oscar Petersson, Samuel Adrian, Isak Redzic;
Emin Karaman (Adrian Edqvist, min.69), Teddy Bergqvist