Anton Tinnerholm blev kvar i Malmö medan andra lämnade efter den första säsongen i Champions League. Ett år senare är Tinnerholm fortfarande Allsvensk och siktar på en plats i EM-truppen.
– Det har visat sig på senare år att man kan spela kvar i Allsvenskan och ändå spela i landslaget, säger Tinnerholm till Svensk Elitfotboll under landslagets samling i Abu Dhabi.

Malmöspelaren är på plats i Förenade Arabemiraten för att få nödvändig speltid i landslaget och för att stärka sina aktier till sommarens EM-spel. Att Tinnerholm är kvar i Allsvenskan ser han inte som en nackdel.
– Det känns som att Allsvenskan har steppat upp lite och fått med lite svenska lag ute i Europaspel. Inte bara vi i Champions League utan också några i Europa League de senaste åren. Det är de matcherna som är viktiga att få, att man matchas mot de bästa i Europa. Men även matcherna i Allsvenskan är bra kvalité och jag trivs bra i Malmö, säger han om sitt beslut att spela kvar i Sverige.

På frågan om EM-slutspelet i Frankrike är Anton Tinnerholm helt klar med vad han vill.
– Jag vet att det är ett EM som stundar och där vill jag vara med. Då gäller det att visa upp sig från sin bästa sida. Dels här och sen våren i klubblaget är väldigt viktig. Jag ska försöka göra mitt i alla fall, sedan är det upp till Erik.

Erik Hamrén berömde spelarna för att vara i fortsatt bra fysisk form efter jul- och nyårshelgerna men Tinnerholm menar att han har en bit kvar till toppnivå eftersom Allsvenskan just nu är inne i ett uppehåll.
– Jag har lite problem med mottagning och så, man är inte riktigt där än. Det gäller att försöka att visa vad man kan, sedan är det inte alltid så bra kvalité i det tekniska men man ska göra så bra som möjligt ifrån sig. Vi ska försöka gå ut och vinna matchen.

Efter januariturnén vänder Tinnerholm tillbaka till ett Malmö som vill studsa tillbaka efter en säsong som inte gick enligt planerna. I dagsläget kommer Malmö inte alls att spela i Europa och måste vinna Svenska Cupen som enda utväg.
– Känslan är att vi ska ta lite revansch från förra året. Den är vi inte alls nöjda med. Sen blir Cupen oerhört viktig. Vi ska försöka ta hem allt.

Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån