Juni månads Månadens spelare i Allsvenskan och Superettan skänker båda sina vinstpengar från Unibet till sina respektive klubbars akademi och samhällsengagemang.

Varje månad delar Unibet ut 10 000 kronor till vinnarna av utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan och Superettan. Vinnarna väljer valfri del av sin klubb dit pengarna ska gå.

IFK Norrköpings Sead Haksabanovic blev Månadens spelare i Allsvenskan i juni. Han skänker sina vinstpengar till IFK Norrköpings akademi.
– Jag känner att man har själv varit där och det är väldigt viktigt för akademin att få den ersättning som de behöver. Att stödja det är det jag vill, säger Haksabanovic.

I Superettan blev GIF Sundsvalls Pontus Engblom Månadens spelare. Engblom skänker GIF Sundsvalls samhällsengagemang Back 2 Basics.

 – Jag har valt att donera till Back 2 Basics, på grund av det fina arbetet som bedrivs för att sysselsätta ungdomar genom att skapa frivilliga aktiviteter efter skoltid helt kostnadsfritt. 

– Vi pratar mycket fotboll, men det här är så mycket mer än så. Det är någonting väldigt fint som har byggts upp, som jag hoppas och vill att vi kan fortsätta med, säger Engblom.

Läs intervjuer med båda vinnarna av Månadens spelare i juni på allsvenskan.se och på superettan.se.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler. 

Jurygrupper:
Allsvenskan: Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (Dplay), Irma Helin (Dplay), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside), Per Bohman (Aftonbladet) och Per Carlander(Unibet).

Superettan: Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Thomas Hasselgren (Svensk Elitfotboll), Stefan Ishizaki (Dplay), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP), Göran Bolin (Aftonbladet) och Anders Falk (Unibet).