Sju mål på sex matcher – Kalmar FF:s Marcus Antonsson var glödhet under maj månad och anfallaren belönas nu med utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan.
– Oj, vad roligt! Tack, säger pristagaren till allsvenskan.se.

Det fullkomligen rasar in många och vackra mål i Allsvenskan. Under maj månad var det dock ingen som var så produktiv som Kalmar FF:s Marcus Antonsson. Målproduktionen under månaden inleddes med två fullträffar hemma mot Örebro SK (seger med 3–2).
– Örebro hemma är väl en av de matcher jag har bäst minnen från, säger Antonsson.

– Det blev en krigarmatch där vi ändå spelade bra och jag avgjorde med ett distansskott i 87:e minuten.

Därefter följde en förlust borta mot Östersunds FK – ett tillfälligt stopp i målformen skulle det visa sig. Antonsson noterades för mål mot Helsingborgs IF (1), Djurgården (2), BK Häcken (1) och Falkenbergs FF (1).
– Jag känner att jag har hittat mer och mer rätt desto längre tiden gått under säsongen. Alla mina medspelare sätter mig i spel väldigt mycket och jag har varit väldigt involverad. Uppe på det har jag lyckats ha en bra effektivitet och det är väldigt roligt.

Någon rädsla för att formen ska försvinna under sommaruppehållet finns inte i Marcus Antonssons huvud.
– Jag tror det är viktigt att inte fundera så mycket. Nu har jag visat för mig själv och alla andra vilken nivå jag kan spela på. Det är bara att gå ut och spela, inte analysera så mycket, fortsätta ta mina löpningar och göra ett hårt jobb för laget.

Om månadens spelare
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Stefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jens Fjellström (C More), Olof Lundh (TV4), Malin Jonson (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till klubbens ungdomsorganisation.