Ett drygt dygn efter att AIK säkrat klubbens tolfte SM-guld var laget på plats och uppmärksammades på Fotbollsgalan.

Henok Goitom fick lyfta Lennart Johanssons pokal tillsammans med förre lagkaptenen Nils-Eric Johansson efter att AIK besegrat Kalmar FF med 1-0 i den sista omgången av Allsvenskan 2018.

Ett fullspäckad dygn senare var de båda och övriga i laget på plats på Fotbollsgalan i TV4 där de uppmärksammades tillsammans med Piteå IF, som vann Damallsvenskan i år.

Helsingborgs IF:s lagkapten Andreas Granqvist utsågs till Årets back på herrsidan. Efter att ha lett Sveriges landslag till kvartsfinal i VM i Ryssland flyttade Andreas Granqvist hem till Helsingborgs IF från FK Krasnodar under sommaren.

hif-fotbollsgalan-granqvist-back

Tillbaka på Olympia var han med och såg till att HIF hade en lång svit med obesegrade matcher som såg till att laget till nådde uppflyttning till Allsvenskan som segrare av Superettan.

Under måndagen tog han även hem Årets back på herrsidan när Fotbollsgalan 2018 uppmärksammade de bästa spelarna i svensk fotboll under måndagen.

– Det är ett jättefint pris och jag är jättetacksam över att vinna, säger Granqvist, som tog hem utmärkelsen för fjärde gången, i TV4:s sändning.

I kategorin Årets forward fanns Saman Ghoddos nominerad. Anfallaren imponerade i Östersunds FK under året, och vann bland annat Månadens spelare i Allsvenskan i juli, innan han såldes av ÖFK till franska högstaligalaget SC Amiens, där han under hösten gjort tre mål och tre assist i seriespel.

Ghoddos fick dock stryka på foten för Zlatan Ibrahimovic, till vardags i LA Galaxy, som vann Årets forward.