Årsmötet för den internationella ligaorganisationen European Leagues beslutade att Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist ska ingå i styrelsen. Svensk Elitfotboll kommer därmed att fortsätta representeras på högsta internationella nivå.

– Jag är glad och tacksam för förtroendet, och ser fram emot att få företräda Allsvenskan och Superettan på högsta internationella nivå. Jag är ödmjuk inför uppgiften, det stora arbete som Lars-Christer har gjort för att utveckla European Leagues till att bli en viktig röst för klubbarna och ligorna behöver fortsätta, säger Mats Enquist.

På samma möte klev Lars-Christer Olsson ner från sin post som ordförande för organisationen. I hans ställe kommer nu Svensk Elitfotboll att fortsätta vara representerade i EuropeanLeagues genom generalsekreterare Mats Enquist.

– Det går inte att sätta ord på det Lars-Christer har gjort för fotbollen i Sverige och Europa och det är inte rimligt att tro att vi kommer ha riktigt samma internationella påverkan som innan, men att den svenska elitfotbollen nu får förtroende att ha ytterligare en representant på den här nivån är viktigt. Jag ska göra allt jag kan för att representera Sveriges och fotbollens intressen ute i Europa.

Läs mer på European Leagues hemsida