Under måndagen hade ECA, de europeiska klubbarnas intresseförening, sin generalförsamling i Rom. Totalt var 163 medlemsklubbar representerade. Under mötet valdes Malmö FF:s VD Niclas Carlnén in i ECA:s exekutiva kommitté.

Det var till följd av ett avhopp från ECA:s exekutiva kommitté, då FC Köpenhamns Anders Horsolt lämnat, som ett val av ny ledamot gjordes under tisdagen. Niclas Carlnén kommer nu att sitta i ECA:s exekutiva kommitté fram till 2019. Malmö FF är en av fem svenska medlemsklubbar i ECA, de övriga är AIK, Djurgårdens IF, IFK Göteborg och IF Elfsborg. Ordförande i ECA är italienska Juventus President Andrea Agnelli.

Under generalförsamling diskuterades bland annat frågor som Financial Fair Play och utveckling av transferfrågor. Det avslöjades även att UEFA och ECA kommit överens om att spelare från och med 2018/2019 inte kommer vara låsta av cupspel. Det betyder att en spelare kan representera två klubbar i europeiskt cupspel under samma säsong.

Fakta ECA:
European Club Association bildades 2008 när organisationen ersatte G14-gruppen och European Club Forum. ECA företräder fotbollsklubbar i Europa och för deras talan gentemot stakeholders såsom UEFA och FIFA.