Solen sken över Kallfors Golfklubb när Svensk Elitfotboll bjöd in till den andra upplagan av SEF Masters. I årets upplaga medverkade företrädare från medlemsklubbarna och dess samarbetspartners, samarbetspartners till ligorna samt Svensk Elitfotboll. 
– Tävlingen i år fick ett rejält uppsving sett till antalet deltagare och vår känsla är att vi redan nu etablerat SEF Masters som en framtida tradition, säger Jan Karlsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll.

2018 arrangerades SEF Masters för första gången. Då deltog ett trettiotal företrädare från medlemsklubbarna och dess samarbetspartners samt samarbetspartners till både ligorna och Svensk Elitfotboll. På årets upplaga deltog nästan femtio personer när tävlingen återigen genomfördes på Kallfors Golfklubb utanför Stockholm.

Deltagarna gjorde upp i tävlingsformen Texas scramble i lag om fyra och i slutändan gick Djurgårdens IF:s golflag vinnande ur striden.

– Det var en jättetrevlig tävling på en omväxlande bana med stora utmaningar. I slutändan kunde vi leverera bäst. Alla i vår boll bidrog vilket gör det roligare, säger Daniel Malmgren, Affärsområdesansvarig i Djurgårdens IF och fortsätter.

– Det var ett bra arrangemang. Vi kommer alla varandra närmare under en sådan här tävling. Det är en skön jargong mellan lagen och det jublas mycket när det går bra. Det är mycket prestige. Vi skojade om att det är inofficiella SM eller Svenska Cupen i golf. Det skulle vara ännu roligare om fler lag kom med sina egna golflag nästa år. Det blir mer prestige då.

FSEMasters23

Djurgårdens vinnande lag med Daniel Malmgren till vänster

Utöver huvudtävlingen hade deltagarna möjlighet att vinna priser i flera individuella tävlingar, som bland annat längsta drive och närmast hål. Deltagarna fick även utmana golfproffset Joakim Rask i två moment.

Efter avslutad tävling fick alla deltagare ta emot pris för deras prestationer på golfbanan, och det bjöds på en buffé inne i klubbhuset. En ytterligare chans för alla samarbetspartners kring den svenska elitfotbollen att mötas på ett trevligt och avslappnat sätt.

Casper Lie Gustafsson, Ansvarig för nyckelkunder på DHL, var med för första gången i SEF Masters och gillade sättet att nätverka på.
– Jag fick en väldigt professionell känsla av hela arrangemanget redan när jag kom dit. Det var mottagandet, det var det skitsnygga välkomstkitet, det var allt. Pikétröjan vi fick gjorde mycket och det var kul att de ansvariga styrt upp Göran Zachrisson som gäst. Det var en bra tävling och bra mingel. För mig som ny i de här sammanhangen så gör den här stämningen mycket. Det är ett bra sätt att nätverka på. Golf är en sport där man kan gå och prata men också bygga relationer och skapa business. Det gör mycket att så många klubbar var med. Sammanhållningen inom SEF blir starkare, och det är viktigt för oss. Känslan är att alla vill komma tillbaka nästa år menar Casper Lie Gustafsson.

FSEMasters14

SEF Masters är utan tvekan en aktivitet här för att stanna.
– Det är oerhört kul att fler ville vara med och spela i år. Det var riktigt trevligt att umgås och må bra tillsammans. Kallfors är vacker bana i omväxlande natur, och det fina vädret bidrog självklart till en uppskattad inramning, avslutar Jan Karlsson.

– Likt Nätverksarenan börjar SEF Masters etablera sig som en klubb- och ligaöverskridande nätverksaktivitet – en möjlighet för ligornas och klubbarnas partners att träffas över gränserna och skapa relationer. På SEF Masters försöker vi skapa en miljö där alla är vinnare oavsett resultatet på golfbanan, säger Kaveh Sarvari, evenemangs- och privatmarknadsansvarig på Svensk Elitfotboll.

Nästa SEF Masters går av stapeln i slutet av augusti 2020.

Några av de deltagande lagen i SEF Masters:
FSEMasters2

FSEMasters5

FSEMasters6

FSEMasters7

FSEMasters8

FSEMasters9

FSEMasters10

FSEMasters11

FSEMasters12

FSEMasters13