Hallå där, Lars Eric Nilsson, ordförande i Falkenbergs FF, som får en nya arena för 130 miljoner med byggstart i april och invigning till säsongen 2017.

 

Vad betyder en ny arena i området Kristineslätt för Falkenbergs FF?

– Det betyder otroligt mycket. Dels får vi en modern och publikvänlig arena som uppfyller Svenska Fotbollförbundets säkerhetskrav för spel i Allsvenskan, dels får vi lättare att rekrytera unga, oetablerade spelare från vårt närområde – vilket är en viktig del i vår strategi som klubb. Därmed betyder det även väldigt mycket för fotbollen runt omkring Falkenberg.

 

Hur påverkar den nya arenan med plats för 6 000 personer, varav 3 200 sittande, möjligheten att locka nya partners?

– Den ger oss större möjlighet att locka nya partners eftersom det finns nya, moderna utrymmen att mötas på. Dessutom är det tak över alla sittplatser, vilket är en förutsättning för att våra partners att i sin tur kan få torra och nöjda kunder.

 

Kommunen bygger och sköter driften och Falkenbergs FF hyr in sig som hyresgäst. Vilken påverkan har ni som förening i framtagandet av arenan?

– Vi har ett mycket bra samarbete med kommunen och sitter med i beredningsgruppen för arenan. Det är ett givande och ett tagande. Vi har inte fått igenom allt vi ville, men det har å andra sidan inte kommunen heller. Vi kämpade länge och hårt för att få riktigt gräs på arenan, inte konstgräs som kommunen ville. Och det fick vi! Det är viktigt med riktigt gräs för att vi ska kunna locka spelare från närområdet till oss. Alla föreningar runt omkring spelar på riktigt gräs.

 

Det här sätter press på Falkenbergs FF att etablera sig i Allsvenskan…?

– Ja, det gör det kanske, men det är bara en positiv press. Arenan började ju projekteras när vi låg i Superettan, och därmed dimensionerades den säkerhetsmässigt utifrån det. Sedan gick vi upp i Allsvenskan och då fick arenan dimensioneras om utifrån de nya förutsättningarna.

 

Vad kan vi förvänta oss av Falkenbergs FF i Allsvenskan 2015?

– Vi siktar på att göra ett lika bra år som förra året och etablera oss i Allsvenskan. Vi kommer att vara nederlagstippade precis som förra året, men vi har blivit av med färre spelare än inför säsongen 2014, så vi är hoppfulla. Falkenbergs FF kommer att fortsätta att vara den lilla elitföreningen som plockar oetablerade spelare med stor potential från närområdet. Spelare som vi sedan utvecklar till elitspelare under en tränare som accepterar och jobbar utifrån de förutsättningarna.

 

Slutligen: vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att vi klarar oss kvar i Allsvenskan, och alla spelare och ledare får vara friska och hela under året.

 

Thomas Björn, Kraftfull Kommunikation