Han har gjort över 300 matcher i Superettan och trodde att det allsvenska tåget hade gått. Avancemanget till landets högsta serie kom som en överraskning för Falkenbergs lagkapten David Svensson.
– Det trodde jag aldrig om jag ska vara helt ärlig. Det har tagit ett tag att smälta, säger han i Allsvenskans podcast.

Allsvenskans podcast fortsätter sin resa genom fotbollssverige. Efter stopp i Helsingborg och Stockholm har turen nu kommit till Falkenberg. En stad där David Svensson bott och spelat i under hela sitt liv.

– Falkenberg har ju aldrig varit i Allsvenskan, så att få vara med på resan med FFF, min moderklubb och enda förening, känns extra roligt. Idag är det sällsynt med spelare som varit i samma klubb hela karriären, så det känns väldigt speciellt och kul att få vara med om det.

I avsnittet berättar Svensson om hur FFF utvecklats sedan hans a-lagsdebuten i början av 2000-talet, hur allting klaffade förra säsongen och hur nära det var att han blev division 3-spelare istället för att numera husera i landets högsta serie.

– Det trodde jag aldrig om jag ska vara helt ärlig. Det har tagit ett tag att smälta. Tidigare i karriären fanns det förhoppningar om att komma högre upp, men i takt med att åren rullat på så har jag känt att det blir nog Superettan men inte längre.

– Det har jag varit ganska nöjd med. Men just av den anledningen blev det en väldig överraskning att det blev Allsvenskan nu – och med Falkenberg.

För att lyssna på avsnittet klicka HÄR

Har du synpunkter eller frågor om avsnittet? Använd hashtagen #allpodd på Twitter eller mejla programledaren Adam Kalin på adam.kalin@byrandagny.se

Avsnittet finns också på iTunes. Lyssna/prenumerera här.