Glädjande kan vi konstatera att den positiva publiktrenden består för Allsvenskan och Superettan även i inledningen av fotbollssäsongen 2014.

 
Allsvenskan har efter de fem inledande omgångarna ökat sitt publiksnitt till 7.896 åskådare mot 7.859 efter samma antal omgångar 2013. Matchen AIK-IFK Göteborg som sågs av 30.650 åskådare är den match som hittills dragits mest publik i Allsvenskan.

 
-Det är mycket glädjande att Allsvenskan befäster sin ställning som Sveriges största arenaidrott, konstaterar Ola Rydén, Liga och evenemangsansvarige på Svensk Elitfotboll.

 
I Superettan fortsätter den stora ökningen av publik på matcherna och efter de tre inledande omgångarna konstaterar vi en höjning av snittet på nästan 43 %. Det innebär ett publiksnitt på 4.187 åskådare mot 2.932 förra säsongen efter samma antal omgångar. I hemmapremiären för Hammarby på Tele 2 Arena kunde vi också notera ett nytt publikrekord för Superettan där matchen mot Degerfors sågs av fantastiska 29.307 åskådare.

 
– Det är flera av lagen som haft bra publiksiffror under de första omgångarna i Superettan och med Hammarbys fantastiska nya publikrekord i premiären så kommer vi se en stor ökning av publik även 2014 i Superettan tror Ola Rydén.

 

För mer information kontakta:
Ola Rydén, Svensk Elitfotboll : 070- 190 06 90 / ola.ryden@svenskelitfotboll.se

Om SEF
Föreningen Svensk Elitfotboll är en intresseorganisation för de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Uppdraget är att driva utvecklingen av den nationella herrelitfotbollen; sportsligt, ekonomiskt, kommersiellt och administrativt.