Det är en meriterad trupp som Sverige ställer på benen i U19-EM. 13 av 18 spelare i Claes Erikssons lag kommer från klubbar i Allsvenskan och Superettan. Flera av de 13 har spelat regelbundet i sina klubbars respektive A-lag.

Allsvenskan, Superettan och till och med Champions Leaguekval. Det är ett rutinerat gäng som ska försvara de blågula färgerna i Sveriges första U19-mästerskap någonsin. Åtta av spelarna hör till vardags hemma i Allsvenskan medan tre av spelarna kommer från Superettan. Förbundskapten Claes Eriksson är optimistisk över Sveriges chanser i en grupp där de ställs mot Tjeckien, Georgien och Portugal. De två bästa lagen i gruppen går vidare till semifinal.

– Vi kan säga att det är ett uttalat mål att ta oss vidare från gruppen. Det tycker alla i truppen att vi ska klara av, säger förbundskapten Claes Eriksson till tipselit.se

Bland spelarna som redan testat på att spela i de två högsta divisionerna i Sverige återfinns Elfsborgs Jesper Karlsson, Hammarbys Dusan Jajic, Kalmar FF:s Carl Johansson och Brommapojkarnas Viktor Gyökeres för att bara säga några spelare.

– Styrkan i detta lag är kollektivet. Det är ett hårt arbetande lag som är duktiga på att försvara och anfalla. Laget är inte bara bra på att försvara sig, de är rätt duktiga på att göra en del mål med. Men det är framförallt sammanhållningen i laget som är styrkan. Det är många som bidrar, menar Claes Eriksson.

Bland de spelare som av olika anledningar inte kunde medverka i truppen så finns ytterligare tio allsvenska spelare. Att Sverige ändå kan skicka en så pass meriterad trupp tyder på en bra bredd i ungdomsfotbollen.

Tipselit följer mästerskapet på plats i Georgien. Läs allt om U19-EM i Georgien här och på tipselit.se

Den svenska U19-truppen:
Målvakter:
Marko Johansson, Trelleborgs FF
Viktor Johansson, Aston Villa

Försvarare:
Mattias Andersson, Juventus
Joseph Colley, Chelsea
Anel Ahmedhodzic, Nottingham Forrest
Anton Kralj, Malmö FF
Thomas Poppler Isherwood, Bayern München
Charlie Weberg, Helsingborgs IF

Mittfältare:
Samuel Adrian, Malmö FF
Carl Johansson, Kalmar FF
Joseph Ceesay, Djurgårdens IF
Dusan Jajci, Hammarby IF
Besard Sabovic, Djurgårdens IF
Max Svensson, Helsingborgs IF

Anfallare:
Viktor Gyökeres, IF Brommapojkarna
Jesper Karlsson, IF Elfsborg
Isac Lidberg, Åtvidabergs FF
Teddy Bergqvist, Malmö FF

I den ursprungliga truppen fanns Mattias Svanberg (Malmö FF), Svante Ingelsson (Kalmar FF) och Dennis Hadzikadunic (Malmö FF) med, men de fick alla lämna återbud.