För 67 kronor per match kan du se ditt lags alla bortamatcher. Det så kallade Supporterkortet är populärare än någonsin – AIK hade kölista och Hammarby sålde slut sin tilldelning på två timmar.

 

Det är tredje året som Allsvenskans supportrar erbjuds att köpa Supporterkortet, där ståplats till det egna lagets alla 15 bortamatcher i allsvenskan ingår. Kortet kostar 1 000 kronor, alltså 67 kronor per bortamatch, och varje lag tilldelas 100 kort att sälja till sina supportrar.

 

AIK och Djurgården sålde slut på sin tilldelning förra året, och så även i år. IFK Göteborg och Helsingborg sålde nästan slut, 75-80 kort, förra året och har i skrivande stund sålt 62 respektive 82 stycken av de tilldelade 100 korten. Båda klubbarna har goda förhoppningar om att sälja slut före starten av Allsvenskan.

 

Inför årets säsong hade AIK en kölista på 200 personer, så klubbens tilldelning var alltså slutsåld redan innan Supporterkortet släpptes till försäljning. Djurgården sålde slut sina på en dag.

 

För allsvenska nykomlingen Hammarby tog det två timmar att sälja slut. Jakob Uddeholt, SLO, Supporter Liaison Officer, i Hammarby Fotboll berättar:

 

– Det var ett ordentligt tryck. Många har hört av sig i efterhand och frågat om det verkligen är slut och varit besvikna att de inte hann köpa.
Nyttan för oss är att vi stimulerar det aktiva supporterskapet när det gäller stödet på bortaplan. Vi vill att hammarbyare skapar stämning även på bortaplan.

 

Jakob Uddeholt och Hammarby ser betydelsen av Supporterkortet även i ett annat, större perspektiv.

 

– Vi ser det också som en bra sak att vara med på för svensk fotboll som helhet av samma anledning: ett starkare bortastöd ger bättre stämning vilket i sin tur – i de allra flesta fall – innebär en bättre matchupplevelse som lockar ännu mer folk till arenorna.

 

Thomas Björn, Kraftfull Kommunikation / Foto: Bildbyrån