Elitfotbollens huvudpartner Kindred/Unibet anordnade på fredagen ett seminarie på temat ”Framtidens hållbara spelmarknad”. Svensk Elitfotboll närvarade under en paneldebatt för att föra dialog runt den spelrapport som släpptes tidigare i veckan.

– Det var ett bra samtal om den rapport som KI släppte tidigare i veckan. Vi vill, precis som spelbranschen, ta ansvar och arbeta på riktigt och i samråd med våra klubbar kunna utveckla än effektivare främjande, förebyggande och akuta insatser för att få ännu färre spelare som har problem med spel i framtiden, säger Anders Wikström, ansvarig för ligaintegritet på Svensk Elitfotboll.

Kindred anordnade för första gången en lokal version av Sustainable Gambling Conference på sitt kontor i Stockholm. Under temat ”Framtidens hållbara spelmarknad” diskuterades det hur spelbranschen kan bli mer effektiv i sin hantering av problemspelande genom ett utökat samarbete med myndigheter, mediesektorn, idrottsrörelsen och andra intressenter. Från Svensk Elitfotbolls sida medverkade Anders Wikström, ansvarig för ligaintegritet, i ett samtal för att diskutera den studie om spelvanor hos elitfotbollsspelare som släpptes tidigare i veckan.

– Jag är väldigt stolt över att få vara med och anordna den första lokala versionen av Sustainable Gambling Conference här i Stockholm. Lokal samverkan – inte bara inom spelbranschen, utan även med andra intressenter såsom representanter från media och idrottsrörelsen, myndigheter och behandlingshem – spelar en central roll i utvecklingen av en hållbar spelmarknad, säger Jonas Daag, General Manager Sverige, Kindred Group.

Denna den första lokala versionen av Sustainable Gambling Conference hade för avsikt att bygga vidare på grundidén om bred samverkan. Konferensen samlar tongivande lokala röster från spelindustrin, politiken, media, akademin, intresseorganisationer och idrottsrörelsen för att diskutera frågor som rör stärkt konsumentskydd och ansvarsfullt spelande. 

– Vi som enskild operatör har givetvis ett stort ansvar i att tillhandhålla en säker och pålitlig miljö för våra kunder. Men genom ett ökat samarbete med andra aktörer kommer vi att kunna nå ännu längre i vår ambition om att uppnå en trygg och hållbar spelmarknad i Sverige. Det lokala perspektivet är viktigt i det här avseendet, eftersom vi kommer närmare varje marknads specifika förutsättningar, avslutar Pär Nygårds, samhällspolitisk chef, Kindred Group.

FOTO: Shantanu Saini