Svensk Elitfotboll medverkar även den här sommaren på Almedalsveckan i Visby. Syftet är att tillsammans med elitfotbollens huvudpartner Unibet prata om en samverkan som kan minska problematiskt spelande.
– Vi ser fram emot givande samtal med branschfolk och politiker gällande vårt sätt att ta ansvar för vår verksamhet som helhet. Det här är ett bra tillfälle att prata om dessa frågor med flera olika parter, säger Anders Wikström, ansvarig för integritetsfrågor på Svensk Elitfotboll.

Förra året genomförde Svensk Elitfotboll två seminarier tillsammans med Unibet under Almedalsveckan. I år samverkar de båda parterna igen. Nu i samband med ett rundabordssamtal på onsdag 28 juni, där syftet är att parterna genom samverkan kan minska problematiskt spelande på licensmarknaden samt spelande på olicensierade sajter.

– Vi kommer att i grupper diskutera olika frågeställningar, som vi sedan redovisar och diskuterar i storgrupp. Sedan finns planer på att genomföra en workshop under hösten för att ta idéerna och synpunkterna från ord till handling, säger Anders Wikström.

I samtalet som modereras av Alexander Westrell, kommunikationschef på Kindred Group, medverkar förutom Anders Wikström också generalsekreterare Johan Lindvall för Svensk Elitfotbolls räkning. Förutom representanter från Unibet så medverkar även Spelfriheten och Spelberoendes riksförbund samt branschfolk, mediarepresentanter och politiker.