De senaste veckornas utveckling med anledning av coronaviruset har varit en prövning för hela det svenska samhället. För den svenska elitfotbollen, som skjutit upp säsongsstarten, är läget kritiskt.

– Våra klubbar har sett sin verksamhet påverkas dramatiskt de senaste veckorna. Alla, både SEF centralt och klubbarna jobbar nu hårt på många olika fronter för att parera de ekonomiska konsekvenser som restriktionerna till följd av Coronaviruset förorsakat, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Med anledning av krisen har Svensk Elitfotboll och Spelarföreningen tillsammans träffats och diskuterat hur man kan hjälpa klubbarna. Det finns en stor förståelse för behovet av att hitta lösningar.

– För oss är det självklart att vi sluter upp solidariskt och jobbar tillsammans i den här frågan och vi vill vara en konstruktiv partner i det arbetet, säger Magnus Erlingmark, generalsekreterare på Spelarföreningen.

– Det känns bra att vi och Spelarföreningen har samsyn i den här frågan. Vi vill alla samma sak och det är att den svenska elitfotbollen ska klara sig genom den här krisen och kunna fortsätta leverera sportsliga upplevelser på hög nivå till alla fotbollens supportrar, avslutar Mats Enquist.