Svensk Elitfotboll, med finansiering av Tillväxtverket,  bjuder in till fortsättningen på det välbesökta webbinariet som genomfördes 13 maj. Vi fortsätter på temat Unusual Business – från coronakris till nya möjligheter med hjälp av de globala målen. 

Denna gång får vi lära oss mer om hur pandemin har påverkat de 17 globala målen, både globalt och nationellt. Vi kommer även att visa att organisationer och företag både synliggör och begripliggör sitt samhällsengagemang genom att koppla det till Agenda 2030 och de 17 globala målen. Webbinariet är interaktivt, samtliga deltagare har möjlighet att ställa frågor och att vara med och diskutera dagens brännande aktuella frågor. 

Just nu sitter fler människor än någonsin och tänker på samma sak, vi befinner oss i en gemensam tankebubbla. Covid-19 påverkar oss alla och har även inverkan på de globala målen, samt våra möjligheter att uppnå Agenda 2030.Hur ser det egentligen ut på Global nivå? Hur påverkas Sverige? 

Den pågående pandemin har ställt världen på ända och Elitfotbollsklubbarnas kärnverksamhet på plan, fotbollsmatcher, är pausade för tillfället. Verksamheten bredvid plan, det ständigt pågående samhällsengagemanget, ökar i betydelse. Mycket är dock annorlunda mot vad det brukar. En situation som många organisationer från alla tre sektorer kan känna igen sig i.

Vi brukar prata om Business as usual men hur blir det nu när det snarare är unusual Business? Behovet av nya partnerskap uppstår och samverkan är viktigare än någonsin. 

Svensk Elitfotboll (SEF) är intresseorganisation för de 32 herrelitklubbarna inom Allsvenskan och Superettan. På plan kämpar alla för att vinna matcher och titlar och bredvid plan kämpar klubbarna genom lokala samhällsengagemang för ett bättre samhälle. Med finansiering av Tillväxtverket driver SEF ett strategiskt nationellt projekt med 8 deltagande klubbar, Arbetsförmedlingen och några kommuner som syftar till att utveckla socialt företagande i hela Sverige utifrån en idrottskontext. På lång sikt ska det bidra till att Sverige genomför FN:s Agenda 2030.

Den situation vi befinner oss i nu skulle kunna föra med sig nya möjligheter att skapa en mer hållbar och rättvis värld. Resurser som mobiliseras och de nya partnerskap som formas för att möta coronapandemin har även potential att bidra till att utveckla marknaden för socialt företagande. 

Vi behöver använda den kunskap och de erfarenheter som redan finns, och samtidigt utforska de nya behov av kunskap och lösningar som uppstår. 

Medverkande 
Karin Heri, Nationell samordnare för sysselsättningsfrågor Svensk Elitfotboll inleder samtalet med att ge ett exempel på hur man kan synliggöra och begripliggöra sitt samhällsengagemang.

Petra Flaum, Hållbarhetsstrateg, debattör och författare samt CEO för Sustainable buddy initiative föreläser om hur pandemin påverkar de globala målen och vilka möjligheter som kommer ur kris. 

Webbinarium: Unusual Business – från coronakris till nya möjligheter med hjälp av de globala målen Del 2 av 2

Dag: Onsdag 10 juni
Klockan: 10:00-12:00

Anmälan görs här