Precis som i Allsvenskan så utrustas också arenorna i Superettan med Spiideos kameror för match- och träningsanalys. Det blev offentligt i samband med Superettans Upptaktsträff.
– Det är otroligt viktigt för spelarutbildningen att alla SEF-klubbarna får den här möjligheten, säger Stefan Lundin, Sportdirektör på Svensk Elitfotboll.

Spiideos system skapar en högupplöst panoramabild av hela planen och som kommer bli ett kraftfullt hjälpmedel för tränarteamen att analysera både sitt eget lag, och motståndarlaget. Tränarna i Allsvenskan har tidigare lovordat systemet och nu är det dags för den näst högsta ligan att få samma möjligheter.
– Verktyget är otroligt bra. Så praktiskt, så användbart, både vid träning och match, säger Stefan Lundin.

Spiideos två kameror täcker matchplanen sett från sidan. Kamerorna spelar in en match, eller en träning, och tränarteamet kan i realtid titta på olika sekvenser eller positioneringar från olika vinklar av planen på sin dator eller surfplatta. De rörliga bilderna går att zooma in, eller ut, och det går att pausa, spela tillbaka eller göra utklipp – och sedan direkt hoppa tillbaka till nutid när man önskar.

– Det känns väldigt roligt att vi tillsammans med Svensk Elitfotboll nu även kan erbjuda Superettan bra förutsättningar för arbete med video som analysverktyg för lag- och spelarutveckling, säger Patrik Olsson, CEO på Spiideo

Arenorna i Superettan kommer stå utrustade och klara med Spiideos system under säsongen 2017.

Läs mer om Spiideo här