Svensk Elitfotboll medverkade i helgen på Svenska Fotbollssupporterunionens (SFSU) sommarträff i Norrköping.
– Engagerade supportrar är bra för svensk fotboll, fastslår Johan Schollin, matchdelegatkoordinator och SLO-ansvarig på Svensk Elitfotboll, som medverkade på sommarträffen.

Dagarna i Norrköping innehöll samtal och föreläsningar om otillåten påverkan i fotbollen, exempelvis matchfixning och hot, föreningsdemokrati, självreflektion och utvecklande av supporterkulturen samt en genomgång hur distrikten i svensk fotboll är uppbyggda.

Johan Schollin representerade Svensk Elitfotboll på sommarträffen. Johan presenterade sig och pratade kort om samarbetet mellan herrarnas elitfotboll och SFSU samt hur viktiga det goda supporterskapet är för svensk fotboll.

– Vi är väldigt glada för den samverkan vi har mellan herrarnas elitfotboll och supportrarna, den är viktig för oss. Det goda supporterskapet, med det engagemang och den goda stämning på våra arenor som det för med sig är ovärderligt för svensk elitfotboll. Det är extra viktigt att vi står upp för det som faktiskt fungerar i dessa tider där det oacceptabla våldet på läktarna upptar stor del av nyhetsutrymmet. Det är tillsammans i samverkan som vi gör våra arbetsmiljöer bättre att verka i, anser Johan Schollin.

Förutom Johan Schollin så fanns även representanter från Enable och Östergötlands FF på plats samt Fredrik Gårdare, tidigare polis som arbetat mycket med idrottsrelaterad brottslighet.

FOTO: Enable