Den årliga sammanställningen av ”Nöjd  Supporterindex” (NSI) visar en hög upplevd trygghet bland arenabesökare i Allsvenskan och Superettan. Undersökningens över 17 000 svarande har uppgett sin upplevda trygghet på arenan – på en skala 1-5. Snittresultatet blev hela 4,3 – en hög siffra i jämförelse med många andra parametrar.

För femte året i följd kommer Allsvenskan att passera två miljoner besök på arenorna. En historisk milstolpe för elitfotbollen i landet. Aldrig förr har totalsiffran för hur många som sett Allsvenskan på plats på arenorna varit så hög så många säsonger i rad. I undersökningen som görs av Upplevelsinstitutet varje år får de tillfrågade besökarna uppge sin upplevda trygghet på arenorna. Likt förra året hamnar resultatet på höga 4,3.

– Det stämmer att den upplevda tryggheten på våra arenor är fortsatt hög. Betyget 4,3 av 5 möjliga är väldigt högt i jämförelse med allt annat vi mäter i undersökningen. Det är ett kvitto på att klubbarnas säkerhets- och trygghetsarbete är fortsatt framgångsrikt, och att de metoder klubbarna arbetat upp de senaste åren skapat resultat, säger Kaveh Sarvari, Evenemangs- och privatmarknadsansvarig på Svensk Elitfotboll.

Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59343

Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59343

Arbetet med att ta fram ett gemensamt ”Nöjd supporterindex” för Svensk Elitfotboll påbörjades förra året. Klubbarna kan genom det jämföra sig själva från år till år och mäta sina framsteg. Undersökningen genomförs en gång per år. Den är genomförd via webbintervjuer med ett urval av klubbarnas publik.  Respondenterna har blivit tillfrågade hur de upplever matcher i den serie de följer, utifrån en rad olika parametrar såsom; helhetsomdömet, enkelhet, information, tillgänglighet, logistik, flöde, välkomnande, service, renlighet, åskådarplatser och mycket mer.

Mer om undersökningen går att läsa här.