Jonas Eriksson och hans svenska team dömer EM-semifinalen mellan Portugal och Wales.
– Man vill alltid nå så långt som möjligt, har Eriksson tidigare sagt till Svensk Elitfotboll.

De övriga domarna i Jonas Erikssons team är Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark, Mehmet Culum, Stefan Johannesson och Markus Strömbergsson. Klasenius, Wärnmark och Culum jobbar som assisterande domare medan Johannesson och Strömbergsson kommer vara målområdesdomare.

I en intervju med Svensk Elitfotboll före årsskiftet sa Jonas Eriksson att drömmen är att få döma en stor mästerskapsfinal.
– Det är klart det är finalen som den tävlingsmänniska jag är. Man vill alltid nå så långt som möjligt. Men i förra EM gjorde jag två matcher i gruppspelet men fick ändå ingen match i slutspelet. Så det första målet är att göra en slutspelsmatch. EM är nu en mycket större turnering, fler matcher och så vidare. Fram till dess är det Champions League. Jag dömde en semifinal 2014, och en semifinal 2015, så det är klart att det ligger en dröm för mig och mina kollegor att nå finalen. Men dit är det så många matcher, så många beslut, så mycket politik, men drömmar ska man ha. Om man inte har drömmar så är det svårt att nå dom.

Efter uttalandet har Eriksson dömt finalen i Europa League och nu semifinal i EM. En eventuell EM-final bestäms längre fram i turneringen men mycket talar för att EM-finalen går till någon annan om man ser till UEFAs tidigare sätt att arbeta.

Semifinalen mellan Portugal och Wales spelas på onsdag den 6 juli.