AIK hyllade Malmöspelarna för SM-guldet, inför matchen i Skåne och Halmstads BK och AFC Eskilstuna åker ur Allsvenskan. Detta efter att Jönköpings Södra besegrade Kalmar FF.

AIK ställde inför mötet i Malmö upp i en så kallad guard of honor, eller pasillo, för att gratulera 2017 års mästare, Malmö FF, i samband med inmarschen på planen.

– Det är av respekt som spelarna visar varandra. Det är inte mer än rätt, men det smärtar lite. Vi vet hur hårt vi jobbar varje dag för att vinna, så när ett annat gäng gör det måste man kunna ta av sig hatten och gratulera, säger AIK:s tränare Rikard Norling till C More i direktsändning.

Fotboll, Allsvenskan, AFC Eskilstuna - Elfsborg

I andra sidan tabellen så innebar Jönköpings Södras seger över Kalmar att hoppet om att nå kvalplatsen nu är över för både Halmstads BK och AFC Eskilstuna. De två nykomlingarna är klara för nedflyttning med två omgångar kvar att spela.

Två straffmål blev Jönköpings Södras segerrecept i måndagens Smålandsderby mot Kalmar FF hemma på Stadsparksvallen.

I den 19:e minuten placerade Tommy Thelin kyligt in 1-0 nere till höger från straffpunkten, och i slutminuterna var det Dzenis Kozicas tur att skicka in 2-0 på straff till vänster om Lucas Hägg-Johansson i Kalmar-kassen.

– Spelarna är lojala och disciplinerade på planen. Vårt spel ser bra ut, vi har fått till ett bra djupledsspel på hemmaplan, säger Jönköpings tränare Jimmy Thelin i C More efter matchen.