Svensk Elitfotbolls tidigare generalsekretare Mats Enquist klev i dagarna av sin styrelseposition i European Leagues i samband med organisationens generalförsamling i London. Mats Enquist tackades av inför ögonen på de andra europeiska ligornas chefer samt representanter från FIFA, UEFA, ECAm EUC, FIFPro och den internationella supporterorganisationen FSE med en stående ovation och en passning till Björn Borg.

– Jag känner mig hedrad. Det var väldigt fint, personligt och rörande. Jag är glad och stolt över att mitt arbete nationellt och internationellt har uppskattats. Allt har en början, men också ett slut, summerar Mats Enquist tiden som aktiv i European Leagues.

European Leagues är en intresseorganisation för fotbollsligorna i Europa där Allsvenskan och Superettan är en av medlemmarna genom Föreningen Svensk Elitfotboll. Tidigare har SEF:s före detta ordförande Lars-Christer Olsson också varit ordförande i European Leagues. De senaste åren har Sverige representerats av Mats Enquist, som suttit som ledamot i styrelsen.

– Vi tackar Mats för det jobb han gjort för svensk fotboll även ur internationell synvinkel. Det går inte att understryka hur viktigt det är att verka och synas även internationellt och vara med och påverka där de stora besluten tas, säger Simon Åström, nuvarande ordförande i Svensk Elitfotboll.

Sverige fortsätter nu som medlem i European Leagues men utan plats i styrelsen.