Dalkurd får oväntad publikhjälp i den avslutande bortamatchen mot GIF Sundsvall i Allsvenskan. 1000 kurder har bjudits in och kommer att bevittna mötet på Norrporten arena. En match som Dalkurd måste vinna för att ha chansen att få stanna kvar i Allsvenskan.
– Kurder älskar allt med ”kurd” i namnet, säger Kurdistan Kasem Ali till Sundsvalls Tidning.

Anledningen till att det kommer så många kurder till mötet har att göra med att matchen GIF Sundsvall – Dalkurd är en gratismatch där olika företag går in och sponsrar och betalar en krona för varje åskådare till klubben. Kurdistan Kasem Ali fick frågan om hon inte kunde komma på matchen och bjuda in några andra kurder.

Kurdistan Kasem Ali tyckte det lät kul och fixade genom sitt nätverk hela 1000 bortasupportrar. GIF Sundsvalls bortaläktare kommer att vara full för första gången under hela säsongen.
– Det var inga problem, alla känner mig, säger Kurdistan Kasem Ali till Sundsvalls Tidning.

För GIF Sundsvall är det ett välbehövligt tillskott med så mycket publik. Målet var att 60 företag skulle sponsra matchen med en krona, men klubben är nu uppe i hela 101 företag.

Dalkurd måste besegra GIF Sundsvall samtidigt som Brommapojkarna inte besegrar Trelleborg hemma för att få chansen att kvala sig kvar i Allsvenskan. Matcherna startar klockan 15:00 på söndag.