Vad betyder din klubb för dig? Vilken berättelse sammanfattar din relation till fotbollen? Om en vecka stänger insamlingsperioden för boken “Fotboll. På riktigt.“. Skicka in din berättelse idag och få chansen att bli en lycklig vinnare av två säsongskort till ditt favoritlag i Allsvenskan eller Superettan säsongen 2023.

Skicka in din berättelse här

Medan den internationella fotbollen får allt fler privatägda klubbar och snack om superligor så bottnar boken i att Allsvenskan och Superettan står för en fotboll där supportrar och medlemmar är en central del av elitfotbollens existens.

– Det är dags att manifestera vad vi står för. Vi är stolta över att Allsvenskan och Superettan är en folkrörelse som verkligen betyder något för miljontals supportrar. Att det finns en dröm om uppflyttning och en rädsla att åka ur. Att vi har föreningsdemokrati och inte sviker det som för oss är genuint och äkta, säger Calle Stjerna, varumärkeschef på Svensk Elitfotboll.

Insamlingen av berättelser har pågått under sommaren, och nu närmar sig alltså deadline med stormsteg.

– För att det här ska bli äkta så är det viktigt att det inte är vi, utan våra lags supportrar, som skriver boken. Det kan vara berättelser om gemenskapen i att gå på match med någon speciell. Om glädjen eller ångesten när laget vunnit eller förlorat. Om den passionerade känslan i att sjunga sig hes eller hur härligt det är att hälsa på eldsjälarna som alltid jobbar på arenan. Helt enkelt en bok som manifesterar kärleken till vår fotboll, säger Calle Stjerna.

Alla som får sin berättelse publicerad erhåller ett exemplar av boken. En av författarna blir dessutom vinnaren av två säsongskort till sitt favoritlag i Allsvenskan eller Superettan säsongen 2023.

Skicka in din berättelse här och få chansen att bli vinnaren av två säsongskort