När upptaktsträffen för Superettan genomfördes så står det klart att Halmstads BK och Östers IF står som favoriter i Superettan 2022. I alla fall enligt media.

Superettan är som alltid svårtippad. Serien är jämn och inte sällan skiljer det ganska få poäng mellan toppen och botten i tabellen. När media som bevakar Superettan får lämna sitt tips så tippas Halmstads BK och Östers IF ta direktplatserna till Allsvenskan 2023.

– Förra säsongen hade mediatipset tre rätt i tabellen och året innan två rätt, säger Discoverys Ramin Nouri i discovery+, för att understryka hur svårtippad Superettan är.

Örebro SK tippas ta kvalplatsen till nästa års Allsvenskan medan den tredje klubben som lämnade högstaligan inför det här året, Östersunds FK, tippas i botten.

Nykomlingarna Skövde AIK och Utsiktens BK tippas åka ut medan ytterligare en nykomling, Dalkurd FF, tippas få kvala för att klara sig kvar i Superettan 2022.

Förutom medias tips av Superettan så intervjuade Discoverys programledare Ramin Nouri och experterna Pär Hansson och Nordin Gerzic samtliga huvudtränare i klubbarna i Superettan för att ta pulsen inför den stundande premiären.

Se hela sändningen i efterhand på discovery+