Östersunds FK föll i det första av två möten med grekiska PAOK i Europa League-kvalet. Brwa Nouri gav ÖFK ledningen på straff i första halvlek, men hemmalaget vände och tog till slut en 3-1-seger.

I den sista kvalrundan innan Europa Leagues gruppspel hade Östersunds FK lottats att möta PAOK från Thessaloniki, Greklands näst största stad. Första matchen spelades med PAOK som hemmalag, och trots att ÖFK tog ledningen i den första halvleken vann grekerna med 3-1.

PAOK hade det mesta av bollinnehavet matchen igenom, men det tog ett tag innan något av lagen började skapa chanser. Innan PAOK kommit till någon vass chans hade ÖFK till och med tagit ledningen. I den 20:e minuten fälldes Hosam Aiesh i offensivt straffområde och Brwa Nouri lade säkert in 1-0 i det högra hörnet från straffpunkten

Efter ett par halvchanser för PAOK föll sedan kvitteringen i den 38:e matchminuten då offensive högerbacken Léo Matos tryckte in en imponerande nick i högra krysset efter ett inlägg från vänsterkanten.

Östersund startade piggt i den andra halvleken och Aiesh hittade Dennis Widgren med ett lågt inlägg i den 47:e minuten, men vänsterbackens avslut blockades av en PAOK-försvarare. För hemmalagets del började man skapa hetare och hetare målchanser, men både Robert Mak och Aleksandar Prijovics avslut i bra lägen missade målet.

Till slut fick dock PAOK utdelning igen då Prijovic hittade rätt med en nick efter ett högerinlägg i den 77:e minuten. Tio minuter senare var förre Djurgården-spelaren Prijovic i målprotokollet igen då han slog in en straff fram till 3-1, ett tungt mål att släppa in i slutet av matchen för Östersund.

– Grattis till PAOK för segern. Det var en tuff match för oss, men jag är otroligt stolt över spelarna. Vi hade en bra defensiv organisation i första halvlek, vi fick jobba hårt för att hålla antalet chanser nere. I andra halvleken så hade vi det svårare. De pressade ner oss med publiken i ryggen, säger ÖFK:s tränare Graham Potter på presskonferensen efter matchen.

Returen spelas på Jämtkraft Arena om en vecka med avspark kl. 19.00.