Svensk Elitfotbolls ordförande Jens T Andersson kliver av sin post i samband med SEF:s årsmöte den 18 mars. Nu börjar arbetet för att hitta en ny ordförandekandidat som kan leda SEF:s arbete framåt.
– Vi ser det som en alltför stor utmaning att ta fram en ny ordförandekandidat till ordinarie årsmöte och väljer därför att kalla till ett extra årsmöte senare i vår, säger valberedningens ordförande, Simon Åström, Örebro SK.

Valberedningen kommer leda och samordna arbetet med att hitta en ny ordförande för Svensk Elitfotboll. I väntan på det extra medlemsmötet så kliver vice ordförande in i hans ställe och leder styrelsearbetet fram till dess att en ny ordförande är vald och på plats. Henrik Berggren, Djurgårdens IF, är i nuläget vice ordförande och han är också föreslagen till omval vid det ordinarie årsmötet. 

– Delaktigheten från medlemsföreningarna blir väldigt viktig för att vi ska kunna hantera frågan på ett så bra sätt som möjligt. Vi kommer hantera frågan så skyndsamt som möjligt, men med den fulla respekten för att en så viktig tillsättning behöver ta den tid som processen kräver för att det ska bli bra, menar Simon Åström.

I valberedningen ingår också Dennis Andersson, BK Häcken, Niklas Allbäck, Örgryte IS och Patrik Lundgren, Falkenbergs FF.