Real Madrid blev för svåra i playoffmatchen. Spanjorerna besegrade Elfsborg med 3-1 på Borås Arena och går vidare till UEFA Youth Leagues slutspel.
– Jag tycker vi gör det bra, men de har en högre kvalité, det är bara att erkänna, säger Tony Lundkvist, Akademichef i Elfsborg.

Elfsborg tog för sig riktigt bra mot spanjorerna men det märktes att boråsarna inte är igång med sin säsong ännu. Elfsborg stod emot bra, och hade många fina anfall men gick på knäna i slutet av den första halvleken och egentligen hela den andra halvleken. Trots det fick de 6668 åskådarna se en underhållande match i regnet på Borås Arena. Förlust men ändå ännu en seger för svensk tipselitverksamhet?
– Vi tar med oss matchen, det har varit ett fantastiskt äventyr för oss det här. Vi känner att vi är med på högsta nivån, fortsätter Tony Lundkvist efter förlusten.

Båda lagen turades om att ha bra chanser i den första halvleken och spelet böljade fram och tillbaka. Real Madrids tränare, Santiago Solari, gestikulerade en hel del från bänken för att få fart på sitt lag men Elfsborg  med Oscar Iglicar Berntsson, Arian Kabashi och Aydrus Hassan skapade många farligheter mot Luca Zidane i Real Madrids mål.

Missad straff
I slutet av halvleken fick spanjorerna straff men Borja Mayorals skott räddades snyggt av David Olsson i Elfsborgs mål. 0-0 i halvtid och hopp om livet för svenskarna.

Real Madrid satte dock högsta fart i den andra halvleken och det tog endast tre minuter för Borja Mayoral att revanschera sig för straffmissen, då han omarkerad snurrade runt i straffområdet och slog in bollen bakom David Olsson.

Elfsborg fick slita hårt efter målet men i den 63:e minuten frispelade Elfsborgs kapten Rasmus Rosenqvist Arian Kabashi, som iskallt lobbade bollen över Zidane i gästernas mål. 1-1 och plötslig medvind för Elfsborg.

Tio minuter senare var det dock Real Madrids tur att kontra då Borja Mayoral spelade sig igenom hela Elfsborgs försvar och sedan serverade Aleix Febas som kunde lägga in 2-1 till gästerna i öppet mål.
– När vi gör 1-1 så känner vi lite vittring men sen så gör de 2-1 i en period när de spelar som sämst och vi känner att vi är med och någonstans där tappade vi all energi, menar Tony Lundkvist.

Fick slita hårt
I slutet av matchen gjorde Real Madrid också 3-1 på ett slutkört Elfsborg, som trots allt faller med flaggan i topp.
– Vi får slita hårt för att vinna i dag, det var ett tufft motstånd, summerar Santiago Solari matchen.

Tony Lundkvist tycker att Elfsborg stod upp bra och visar att de håller en högre nivå, men att matchresultatet inte är så mycket att diskutera.
– Real Madrid var fruktansvärt bra och Real Madrid vinner rättvist. Det är surt när vi står upp så bra men de var tyngre och bättre. Vi gör det jättebra men vi orkar inte riktigt.

Real Madrid går i och med segern vidare till åttondelsfinal i UEFA Youth League och det verkar som att spanjorerna gillade sin tid i Västsverige.
– Jag gillar Sverige. Allt förutom klimatet, avslutar Solari med ett leende.

Nästa år är det AIK som försvarar Sveriges färger i turneringen.