Ungdomarna visade vägen när Malmö FF vann finalen i U21 Allsvenskan med 1–0 borta mot IF Elfsborg. Matchvinnare för MFF blev 18-åriga Alexander Hughes.
– Det var roligt att se de unga spelarnas avtryck på matchbilden även om många av dem redan hunnit presenterat sig i Allsvenskan, säger Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll.

Två starka lag mönstrades i U21-finalen på Borås Arena under tisdagskvällen. I Elfsborgs startelva hade alla utom en fått speltid under årets upplaga av Allsvenskan. Även Malmö FF:s startelva innehöll flera namn som spelat allsvensk fotboll under 2023.

Malmö FF tog ledningen redan i den nionde minuten genom 18-årige Alexander Hughes. Återstoden av den första halvleken präglades av ett spelmässigt övertag för IF Elfsborg men Ismael Diawara imponerade mellan stolparna för MFF, som behöll ledningen halvleken ut.

IF Elfsborgs jakt på kvittering fortsatte under andra halvlek men Malmö FF:s tidiga mål förblev matchens enda. När slutsignalen ljöd över Borås Arena stod det alltså klart att Malmö FF vunnit SM-finalen i U21 Allsvenskan 2023.

U21-finalen mellan de båda lagen ser ut att kunna vara ett smakprov på vad som eventuellt stundar inför avgörandet i Allsvenskan. Beroende på vad som sker i den näst sista omgången skulle det kunna bli så att Malmö FF och IF Elfsborg gör upp om ytterligare en titel i den sista omgången av Allsvenskan.