AFC United gör IK Sirius sällskap i Allsvenskan nästa säsong. Avancemanget säkrades efter 3–0 hemma mot Åtvidabergs FF på Skytteholms IP.
– Det är en bragd av grabbarna. Ingenting annat, säger AFC-tränaren Özcan Melkemichel.

Mohamed Buya Turay såg till att AFC United fick en drömstart genom att sätta 1–0 redan efter tre minuters spel. Åtvidabergs FF hade svårt att få grepp om hemmalaget och när Omar Eddharisedan gjorde 2–0 efter drygt en halvtimme kändes matchen punkterad.

AFC kontrollerade händelserna och med tolv minuter kvar av ordinarie tid fastställde Ferid Alislutresultatet genom att nicka in 3–0 i öppet mål. Segern innebär alltså att AFC United klart för spel i Allsvenskan 2017.

– Det är en bragd av grabbarna. Ingenting annat. Alla visste hur viktig matchen var, men det gäller att hålla fötterna på jorden. Och det gjorde grabbarna fantastiskt bra, säger AFC Uniteds tränare Özcan Melkemichel till TV4