AIK är svenska mästare i fotboll säsongen 2018. I den sista avgörande matchen besegrades Kalmar med 1-0 på bortaplan och guldet hamnar därmed i Solna. Tvåa kommer IFK Norrköping som besegrade BK Häcken på bortaplan med samma siffror. 

AIK får i egenskap av svensk mästare också en plats i nästa års kval till Champions League. IFK Norrköping som får stora silvret och Malmö FF som fick lilla silvret representerar tillsammans med den kommande vinnaren av Svenska Cupen Sverige i nästa års kval till Europa League. Hammarby IF vinner bronset.

Dalkurd FF och Trelleborgs FF har spelat klart i Allsvenskan för den här gången och spelar 2019 i Superettan.

Helsingborgs IF vinner Superettan och spelar tillsammans med ligatvåan Falkenbergs FF i Allsvenskan 2019. IF Brommapojkarna och AFC Eskilstuna gör upp om den sista platsen i Allsvenskan 2019.

Fotboll, Superettan, Helsingborg - Varberg

Helsingborgs IF vinner Superettan och spelar i Allsvenskan 2019

I botten av Superettan så trillar Landskrona BoIS och Gefle IF ur svensk elitfotboll. Tack för den här gången och välkomna åter.

Upp från Division 1 kommer Mjällby AIF och Västerås SK. Kvalar för att ta de sista platserna till Superettan 2019 gör Oskarshamns AIK mot Varbergs BoIS och Syrianska FC mot IFK Värnamo.

Allsvenskans Skytteliga 2018 vinns av BK Häckens Paulinho på 20 mål medan Helsingborgs IF:s Andri Bjarnason vinner Skytteligan i Superettan med sina 16 mål.

Tack för 2018 års upplaga av Allsvenskan och Superettan!

Fotboll, Allsvenskan, Häcken - Norrköping

IFK Norrköping slutar tvåa i Allsvenskan och vinner stora silvret

Fotboll, Allsvenskan, Malmö FF - Elfsborg

Malmö FF kniper tredjeplatsen och lilla silvret

Fotboll, Allsvenskan, GIF Sundsvall - Dalkurd

Rawez Lawan och hans Dalkurd får tillsammans med Trelleborgs FF börja om i Superettan 2019. Välkomna tillbaka till Allsvenskan ett annat år.