I helgen startar Allsvenskan och Superettan och med det så tar den högsta ligan klivet in på Svenska Spels kuponger igen.
Allsvenskan och Superettan är mer spännande än någonsin och det ska bli väldigt kul att följa säsongen, säger Eva Evesjö som är kommunikationsansvarig för Oddset.

Svenska Spel finns som vanligt utplacerade med ett ombud på de flesta allsvenska arenorna, där åskådarna kan spela på matcher under spelets gång, framför allt på Oddset. Förutom att spela på själva matcherna så går det, fram till säsongsstart, att spela på totalvinnaren, skytteligavinnaren och andra specialspel. Allra flest spelar på Allsvenskan.
– Vi har ju massor med odds ute redan nu och vi ser helt klart att den stora guldfavoriten är Malmö FF. Skyttekung råder det lite mer delade meningar om, säger Eva Evesjö.

Malmö FF ger i dagsläget 2.55 gånger pengar vid allsvensk vinst 2016. Den regerande mästaren Andreas Johansson från IFK Norrköping håller med men betonar att det blir jämnt.
– Det är oerhört svårt för vilket lag som helst att vinna SM-guld. Men visst, Malmö borde vara favorit, helt klart, sade Johansson i samband med den allsvenska upptaktsträffen.

Allsvenskt guld till IFK Göteborg ger 4.50 gånger pengar och till AIK 5.25 gånger pengarna. Som vinnare av skytteligan är Norrköpings Emir Kujovic favorit till 8.00 gånger pengarna. Vid den allsvenska upptaktsträffen var det många som inte höll med, men en gammal legendarisk målskytt tror i alla fall på Kujovic.
– Emir Kujović blir skyttekung. Motivering? Nä, det räcker så, sade Henrik Larsson, tränare i Helsingborg på upptaktsträffen.

Total erbjuder Svenska Spel i år sju olika förtidspel på Allsvenskan förutom att man kan spela på de olika matcherna när serien väl startat.

Vinnare – SM-Guld
Vinnare – Skyttekung
Vinnare – Flest gjorda mål
Vinnare – Minst insläppta mål
Placering – Topp 3
Förutsägelsen – Åka ur (utan kval)
Head to Head – Bäst placering (8 st)

Allsvenskan tar också klivet in på Stryktipset igen, men främst på match 13 eftersom Stryktipset i huvudsak är Englandsinspirerat.

På Superettan finns liknande spelmöjligheter.

Förutsägelsen – Sist
Vinnare
Head to Head – Bäst placering (8 st)
Placering – Topp 2
Placering – Topp 3