IFK Uddevalla gjorde en fin insats i CL-futsalens Main Round men räckte inte hela vägen fram till avancemang. Totalt blev det en seger och två förluster i matcherna på Cypern.
”Vi tar med oss lite lärdomar från att för första gången ha spelat i Main Round och hoppas kunna återvända starkare om ett år”, skriver klubben på sin Facebook efter den sista matchen.

Förlusten i den avgörande matchen mot FC Mostar från Bosnien och Herzegovina avgjorde bohuslänningarnas öde. IFK Uddevalla hade ledningen med 4-2 men förlorade till sist med 8-4. Poäng i matchen och avancemanget hade varit klart men IFK Uddevalla slutar i och med detta sist i gruppen och är utslagna ur futsalens Champions League för den här gången.

Det var endast andra gången någonsin som ett svenskt futsallag nått Main Round i Champions League och matcherna på Cypern innebar högklassigt motstånd för IFK Uddevalla. Svenskarna gjorde totalt sätt en bra insats och segern med 5-2 mot APOEL är en riktigt bra skalp för framtiden.

Härnäst väntar starten av Svenska Futsalligan (SFL) för IFK Uddevalla och alla de andra lagen i ligan. Läs mer om det på SFL:s hemsida.

Resultat och tabell:
IFK Uddevalla – Pescara 0-6
IFK Uddevalla – APOEL 5-2
IFK Uddevalla – Mostar 4-8

1. Pescara 9p
2. APOEL 3p (-4)
3. Mostar 3p (-4)
4. IFK Uddevalla 3p (-7)