Nu släpps FIFA 17 och precis som förra året har de allsvenska lagen haft möjlighet att göra en egen club edition. Den här säsongen tog sex av klubbarna chansen.
– FIFA är väldigt stort och har en självklar koppling till Allsvenskan och IFK Göteborg, säger Joakim Fjällgård, Marknadsansvarig i IFK Göteborg, en av de nya klubbarna med club edition.

De tre Stockholmsklubbarna AIK, Djurgården och Hammarby kör egna club editions även i år. Likaså Helsingborg. Nya för i år är IFK Göteborg och Malmö FF.
– Vi vill skapa ett lika stort intresse för oss och våra spelare som de redan har för utländska spelare. Det är viktigt för oss att nå den målgruppen. Förhandsbokningen har gått över förväntan. Jag är supernöjd över detta. Det visar att intresset är stort, fortsätter Joakim Fjällgård.

djurgarden-xone

Nicklas Mether, Nordic Marketing Manager på EA SPORTS, understryker det stora intresset för spelet. Dels från de allsvenska lagens sida, dels från de som spelar FIFA.
– I år gör vi klubbversioner av FIFA tillsammans med sex olika lag. Intresset för spelet ökar ständigt och vi gör andra aktiveringar som inte nödvändigtvis är kopplat till just en egen version också. Omslagen i år pryds inte av allsvenska spelare utan är inspirerade av respektive klubbs matchtröja.

FIFA 17 kommer också att användas i E-Svenskan som 2016 drar igång sin tredje upplaga av tävlingen. När spelet nu finns tillgänglig så går det också bra att börja träna inför onlinetävlingen som pågår mellan 14-23 oktober.
– Den aktiveringen har förstås också sin givna plats för att hjälpa till att lyfta intresset för att spela med Svenska klubbar i spelet och engagera FIFA-spelare över hela landet, säger Nicklas Mether.

AIK:HIF

Rasmus Elm är den spelare i Allsvenskan som rankas allra högst av EA SPORTS. På företagets hemsida kan man se rankingen för spelarna i spelet. Nicklas Mether berättar också om andra nyheter i spelet.
– Nyheterna i FIFA 17 är många. Bland annat bygger spelet nu på Frostbite-motorn vilket utöver ett grafiskt lyft också inneburit möjligheten att skapa ett storyläge kallat ”The Journey”, där du följer huvudkaraktären Alex Hunter från unga år till att slå igenom i Premier League. FUT Champions är ett nytt spelläge som ger dig återkommande tävlingsmöjligheter direkt i spelet, och som vid framgång kan medföra kvalifikation till våra kommande globala FIFA-tävlingar.

IFK Göteborg kommer på olika sätt lansera sin club edition av FIFA 17.
– Vi har en tävling där vinnaren får en tv-spelskväll med spelare i laget. Vi har en häftig lokal inne i stan med läktare där publik kan komma och titta. På lördag har vi ett event i butiken, när det är premiärdag för försäljning av spelet. Spelare från A-laget kommer vara på plats och spela samt signera spel.