På söndag är det dags för derbyfest då IFK Göteborg och GAIS möts i en match som ska bli den största matchen i Sverige inom futsal någonsin. Scandinavium är bokat och nu är det klart att Eurosport sänder matchen.

Det tidigare publikrekordet för en futsalmatch i Sverige ligger på 1 754 åskådare men ska ryka all världens väg på söndag. Scandinavium står redo att ta emot 5 800 personer vilket borgar för en härlig fotbollsfest mellan rivalerna IFK Göteborg och GAIS.

Eurosport 1 och Eurosport Player kommer att sända futsalfesten som startar kl 13.00 på söndag och kommentatorer är Niklas Jarelind och Anders Svensson.

– Intresset för futsal växer hela tiden och det är otroligt kul att kunna visa derbyfesten. I vårt framtida samarbete med Svensk Elitfotboll (SEF) kommer futsal vara en viktig del, säger Emir Osmanbegovic, sportchef Eurosport och Discovery Networks Sweden.

– Jag är övertygad om att matchen blir en familjefest, precis som när lagen möts i den fotbollen, säger Stefan Lundin, sportdirektör på Svensk Elitfotboll.